Levi Vugts matchwinner voor ’s-Gravendeel tegen Hekelingen, 3-1

Met een onvervalste hattrick, drie doelpunten in één helft, was Levi Vugts verantwoordelijk voor de volledige doelpuntenproductie voor ’s-Gravendeel tegen Hekelingen.

Daar zag het even niet naar uit in deel één van deze wedstrijd. Het oogde wat rommelig in de aanvangsfase. Na een kwartier spelen stond ’s-Gravendeel dan ook op achterstand. Bij een foutief ingespeelde bal richting middenveld was er balverlies voor ’s-Gravendeel. In de daaropvolgende aanval voor Hekelingen leverde op rand zestien een vrije trap op. Met een fijn gevoel plaatste Jorn Bijlsma de bal langs de muur en achter doelman Jimmy Waasdorp die de ‘lange’ hoek iets te open had staan, 0-1.

’s-Gravendeel kwam nog niet toe aan gedegen aanvalspel, dat mede kwam omdat Hekelingen flink op de huiden zat van de ’s-Gravendeelspelers. Ook Zoey Hoogwerf kwam niet tot scoren toen hij de bal niet echt goed raakte en naast mikte.

Niet lang hierna had ’s-Gravendeel geluk dat de behendige Roshento Lynch de bal maar net over lobde.

Tegen het einde van de eerste helft kwam ’s-Gravendeel wat beter in het spel. Zo kreeg Koen Colijn tot twee keer toe een aardige mogelijkheid. Eerst kegelde hij van afstand de bal net over/naast het Hekelingen doel, en had doelman Gino Harreman wat problemen met een vrije trap die Colijn in één keer op hem afvuurde. Desalniettemin stond de 0-1 stand nog op het scorebord toen de correct leidende arbiter Broekhuizen voor de rust blies.

’s-Gravendeel kwam vrij fris uit de kleedkamer wat resulteerde na één minuut spelen in de 1-1. Na aangeven door Dustin Zomerhuis kwam Levi Vugts in balbezit een schoot de bal in de verre hoek.

Dit was het teken om voor de volle winst te gaan. En het duurde niet lang dat ’s-Gravendeel op voorsprong kwam. Wederom was het dus Levi Vugts die in balbezit kwam. Nu bracht Dustin Zomerhuis de bal via de rechterflank voor het doel en via Zoey Hoogwerf kwam de bal bij Levi Vugts en voor de tweede maal was hij succesvol, 2-1.

’s-Gravendeel had de smaak te pakken. Bij Hekelingen leek het erop of de pijp een beetje leeg raakte. De thuisploeg kreeg aanzienlijk wat mogelijkheden om de score verder op te voeren. Doelman Harreman wist enkele malen zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand. Zo kon hij redding brengen op een inzet van Koen Colijn en was hij de winnaar in een één tegen één situatie met Dustin Zomerhuis.

Perrie Huisman kreeg kort hierna ook de mogelijkheid om in een één tegen één situatie te komen met de Hekelingendoelman, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit.

Maar twee minuten na dit voorval dan het derde doelpunt voor Vugts. Lorenzo van der Heijden wist met een genomen vrije trap van achteruit de bal richting aanvalslinie te brengen. Levi Vugts kwam in bezit van de bal en passeerde voor de derde maal Gino Harreman, waarmee de 3-1 winst een feit was en ’s-Gravendeel de status van ongeslagen vasthoudt.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan de inhaalwedstrijd tegen SC Botlek, aanvang 14.30 uur.