FC Binnenmaas na rust langs SVS

Na twee overwinningen in beker en vriendschappelijk, in verschillende samenstellingen door vakanties en blessures, ging het zaterdag weer om het echie. Waar het in de eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen SVS voor FC Binnenmaas een 0-9 overwinning opleverde was het deze editie een heel ander verhaal. SVS is gedurende het seizoen steeds beter en completer geworden en dat kon je zaterdag ook wel goed zien. Het speelde verdedigend een goede eerste helft waardoor FC Binnenmaas maar moeizaam tot kansen kon komen. De eerste kans was er voor Rik Schouten na 7 minuten. Een voorzet vanaf rechts viel over een verdediger heen en Rik besloot de bal op doel te koppen. De bal ging een meter naast de goal. De vele toeschouwers vonden dat Rik de bal op de borst had moeten aannemen, misschien een betere keuze, maar dan zou het ook handig zijn als je daarin gecoacht wordt door spelers in de buurt, wat dus niet gebeurde. Kans dus verloren. De volgende kans was er voor Junior van Esch. Hij werd bediend door de opkomende Charlie de Graaf. Junior draaide handig bij zijn tegenstander weg maar zijn inzet leverde slechts een rollertje op en dus een eenvoudige prooi voor doelman Nieuwerf. Na 28 minuten spelen was het de beurt aan SVS. Yannick de Lelie werd de diepte ingestuurd maar stuitte op de voeten van Thijs Botterhuis. De corner daarop werd slim door SVS genomen. Een kort tikje, (met de voet of de hand?) werd dribbelend overgenomen door een speler en voorgegeven bij de 2e paal en ingekopt door Stefan van der Staal. Maar scheidsrechter Stroobach besliste op aandringen van assistent scheidsrechter de Bruin dat de corner niet met voet maar met de hand was ingebracht. En dus moest de corner overgenomen worden die niets opleverde. Daarna de grootste kans van de eerste helft. De sterk spelende Ricky Bokhoven snelde maar weer eens langs een tegenstander en bediende de in lopende Sidney Korver. Die raakte de bal maar half en zo kwam de bal voor de voeten van Sander de Heus. Zijn schot werd helaas met een uiterste krachtsinspanning geblokt door Stefan van der Staal. En zo werd er dus met een brilstand de rust ingegaan.

In de tweede helft kwamen de vakantiegangers Maurice de Boer, Daan Leggedoor en Finn v.d. Bom in het veld voor Steve van Puffelen, Ricky Bokhoven en Sidney Korver. Het spel werd hierdoor wat verzorgder en energieker en kwam de verdediging van SVS steeds meer onder druk te staan. Direct na rust ging Daan Leggedoor er op de rechterflank vandoor en bracht de bal op de zestien. Hier stuitte Junior van Esch met zijn inzet op de keeper en de rebound werd door Rik Schouten naast de lege goal geschoten. Maar FC Binnenmaas kreeg steeds meer vertrouwen en geloof in een goede afloop en die kwam er dan ook. Want in minuut 63 was er een mooie combinatie tussen Charlie de Graaf en Sander de Heus. Die laatste bracht de bal hard vanaf de achterlijn voor de goal. Doelman Nieuwerf kreeg een hand tegen de harde voorzet maar de bal viel voor de voeten van de ongelukkig spelende Rik Schouten. Hij nam de bal op zijn slof en joeg de bal tegen het garen, 1-0. De enorme ontlading bij Rik en de rest van de ploeg was duidelijk te zien. De volgende wissel stond inmiddels al klaar. Jannick v.d. Laan kwam Rik Schouten aflossen. Zo kon Rik toch met een goed gevoel naar de kant en zo zijn ploeg verder zien uitlopen van SVS. Want die ploeg viel door de goal wat verder uit elkaar waar FC Binnenmaas dankbaar gebruik van maakte. Kort na de openingsgoal stuurde Stijn Remmers Daan Leggedoor de diepte in. Daan gebruikte goed zijn lichaam in het duel met Giorginio Dieterich en maakte alleen voor de doelman geen fout, 2-0. Na 75 minuten kwam de  derde goal op het scorebord. Een kopie van een goal eerder in de week tegen Rhoon. Weer was Stijn Remmers de aangever. Want met een perfecte voorzet vond hij het hoofd van Junior van Esch. Die kopte de bal onhoudbaar in de lange hoek, 3-0. Vijf minuten later het enige foutje in de defensie van FC Binnenmaas. Bij een diepe bal op Muhammed Hidir stonden Finn v.d. Bom en Thijs Botterhuis elkaar aan te kijken wie er voor de bal zou gaan. Thijs liep weer terug naar zijn goal en zodoende was Finn te laat. Het harde schot van Hidir vloog hard de hoek in en zodoende werd het dus 3-1. SVS drong hierna nog wel aan maar echt gevaarlijk kon het niet meer echt worden. Het laatste wapenfeit kwam nog van Jannick v.d. Laan. Zijn schot vanaf randje zestien ging via doelman Nieuwerf en de lat over de goal. Na wat blessuretijd geloofde de goed leidende en invallende scheidsrechter Stroobach uit Hoorn het wel en kon FC Binnenmaas weer drie punten bijschrijven.

Een mooie bijkomstigheid was nog dat SSS op de valreep met 4-4 gelijk maakte tegen koploper Slikkerveer. Hierdoor staat FC Binnenmaas weer op kop van de 3e klasse C. Trainer Sander Fakkel was uiteraard blij met de overwinning. “Slecht spelen (in de eerste helft) en toch winnen zijn de lekkerste.” Zo is het natuurlijk ook. Nu kunnen we weer met een complete groep gaan trainen op weg naar een volgende Hoeksche Waardse derby en wel tegen OSV Oud-Beijerland. Zij zagen zaterdag hun wedstrijd gestaakt worden na 27 minuten bij LMO na een rode kaart voor de doelman van LMO. Wanneer dat deze wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend. FC Binnenmaas zal de focus moeten houden en zeker niet moeten verslappen en zo doorgaan als in de tweede helft die wel gewoon prima was