Nationale Voorleesdagen met Voorleesontbijt

Wie houdt er nou niet van een leuke verrassing? Het vosje August uit het Prentenboek van het jaar “Help! Een verrassing!” in ieder geval niet. Wie wel van een verrassing houdt, moet op woensdag 24 januari naar de bibliotheek in Oud-Beijerland komen. Daar staat een lekkere, gezonde brunch klaar en wethouder van Waveren komt voorlezen. Ook speelt Poppentheater MarienePien een leuke voorstelling. Kom ook gezellig langs! We maken er een leuk verrassingsfeestje van. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024.

Op woensdagochtend 24 januari staat er om 10:00 uur een leuke verrassing klaar voor de fans van August en Suus. We verklappen alvast iets om het niet te spannend te maken. Wethouder van Waveren komt voorlezen, kinderen en hun begeleiders kunnen lekker te smullen van een gezonde brunch die samen met hulp van JOGG Hoeksche Waard gemaakt is. Dan is er nog een verrassing namelijk een poppenkastvoorstelling van Poppenkast Marienepien.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen tot 5 jaar. Aanmelden kan via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (debhw.nl/agenda) of aan de balie van de Bibliotheek. Kosten voor alle deelnemers is € 2,10 met biebpas, € 2,45,- zonder biebpas, € 1,70 met een plusabonnement.

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2024 “Help! Een verrassing!” van Miriam Bos (Uitgeverij Lemniscaat). Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Kinderen die een per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden, leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Alle kinderen uit de Hoeksche Waard tussen de 0-6 jaar die nog geen lid zijn kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek en krijgen bovendien tijdens de Nationale Voorleesdagen het gratis vingerpopje van vosje August cadeau bij hun lokale bibliotheekvestiging. Als dat geen leuke verrassing is!

Volgens JOGG Hoeksche Waard is brunchen gezond omdat men hierin zowel ontbijt- als lunch producten eet, zo krijgt men voldoende voedingstoffen binnen. Samen maken we gezond gewoon! De Bibliotheek Hoeksche Waard viert met verschillende activiteiten de Nationale Voorleesdagen. Zo zijn er diverse groepsbezoeken van de kleuters aan de bibliotheek. Op vrijdagochtend 26 januari wordt er om 10:30 uur voorgelezen, gezongen en geknutseld tijdens de Peuterparade in de Bibliotheek van Oud Beijerland. Op vrijdag 2 februari is deze activiteit in Puttershoek te bezoeken. Wel graag even aanmelden op de website