Buurtgezinnen viert 50e match tussen gezinnen in de Hoeksche Waard

Stichting Buurtgezinnen koppelde eind vorig jaar voor de 50e keer in de Hoeksche Waard een gezin met een hulpvraag aan een gezin dat steun wil bieden. Met taart en een bezoek van wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Jeugd en Inclusieve samenleving) werd dat gevierd. Buurtgezinnen maakt sinds maart 2021 in de Hoeksche Waard het verschil in het leven van kinderen en gezinnen in de buurt. “Die 50 matches laten maar weer zien dat we in de Hoeksche Waard naar elkaar omkijken en er voor elkaar zijn. Daar ben ik trots op en blij mee”, aldus de wethouder.

Buurtgezinnen koppelt vraaggezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel steungezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In Boezem & Co in Oud-Beijerland vertelden 4 moeders aan wethouder Blaak-van de Lagemaat hoe Buurtgezinnen hun leven heeft veranderd. En dat is best moedig. Het valt niet mee om te zeggen dat je een steuntje nodig hebt bij het opvoeden van je kinderen, ook al is dat tijdelijk. Moeders Joyce en Rieneke stapten over die drempel heen en zijn dankbaar dat ze nu af en toe hun handen vrij hebben.

Het kan iedereen overkomen

Thirza Barth (coördinator Buurtgezinnen Hoeksche Waard): “Buurtgezinnen is laagdrempelig, er hoeft niet gelijk professionele hulp aan te pas te komen en de kinderen worden in een huiselijke sfeer opgevangen. Veel steungezinnen willen iets voor een ander betekenen. Vraaggezinnen zijn overbelast, bijvoorbeeld door kinderen met extra zorg, werkloosheid, gezondheidsproblemen, echtscheiding of rouw. Soms lukt het niet om dat zelf te behappen en heb je weinig mensen om op terug te vallen. Dat kan iedereen overkomen!”

Meer weten over Buurtgezinnen, hulpvraag of aanmelden als steungezin?

Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website van Buurtgezinnen. Of volg Buurtgezinnen op Facebook. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de lokale coördinator Thirza Barth (06 – 43 13 94 68 of thirza@buurtgezinnen.nl) of Sofie de Wolf (06-51285820 of sofie@buurtgezinnen.nl).