SHO – NSVV

Voor het eerst in ruim elf jaar stond de tweestrijd SHO – NSVV weer op de kalender. Was het vorige keer nog een eilandderby, sinds de herindeling kan zelfs gesproken worden van een gemeentelijke duel, waarmee van lieverlee alle grenzen vervagen.
Na de vrijdag met prachtig najaarsweer, perfect om bij te voetballen, gooide Pluvius op zaterdag door wederom overvloedige neerslag lelijk roet (beter gezegd water) in het eten.
Desondanks mocht over de publieke belangstelling niet worden geklaagd, wat een goed gevulde tribune opleverde. Een schril contrast met vorige week bij XerxesDZB waar voornamelijk lege plekken op de zitgelegendheid waren te zien.
Dan de wedstrijd, die nog geen half uur duurde. SHO was in die tijd de wat initiatiefrijkere ploeg maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De op de counter loerende bezoekers kwamen ook niet verder dan wat dreigende momenten. Nadat het spel tweemaal had stilgelegen voor blessurebehandelingen van eerst Jesse Vermaat, die aanvankelijk strompelend maar daarna toch weer voluit verder kon en – de bijna gebruikelijke – verzorging voor Bart van Eck die ook weer snel in het ritme was, kwam SHO na zo’n 25 minuten op voorsprong.
Het eerste echt gevaarlijke moment van SHO leverde een corner op. Bij het nemen van de hoekschop werd Jesse Vermaat door Quinton Burk dusdanig gehinderd dat het voor scheidsrechter Van Elswijk voldoende was om naar de stip te wijzen. De jarige Kevin Angel (31) liet doelman Jarmo Hartgers kansloos: 1-0.
Een paar minuten later ging Michael Ouwens in het strafschopgebied van SHO naar de grond en bleef liggen. Meteen gingen alle alarmbellen af, mede gezien recente situaties in het betaald voetbal en werd een haag van paraplu’s om de onfortuinlijke aanvaller geplaatst. De inmiddels gealarmeerde ambulance was gevoelsmatig binnen de aanrijtijd aanwezig en na korte behandeling op het veld werd de speler meegenomen voor verdere controle in het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij gelukkig ‘s avonds weer naar huis terugkeren.
De aangeslagen ploeggenoten van Ouwens hadden voor die tijd al aangegeven niet verder te willen spelen waardoor het duel na 28 minuten en 40 seconden, volgens de tijdwaarneming van de leidsman, werd gestaakt. Op de door het weer al trieste middag een evenzo triest voortijdig einde van een nog nauwelijks sprankelende derby tussen de twee hoogstspelende ploegen van de Hoeksche Waard.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:

Doelpunt:
25′ 1-0 Kevin Angel (strafschop)Scheidsrechter was Cor van Elswijk, hij floot eveneens de openingswedstrijd van het seizoen Spijkenisse – SHO (2-2) en vorig seizoen SHO – BVCB (2-1).