OSV Oud-Beijerland geeft punten aan FC IJsselmonde mee

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” de punten ‘meegegeven’ aan de nieuwe koploper FC IJsselmonde. De formatie van trainer Peter van Gestel deed zichzelf ongewild al snel de das om en zag, na een 0-3 ruststand, een 1-4 eindstand op het scorebord prijken. 

Het thuisteam zag in de warming-up ook Jayden Spiering nog eens geblesseerd afhaken, waardoor er een reservebank resteerde met louter jeugdspelers. Het bood de 16-jarige Luca Dorst de gelegenheid om zijn debuut te maken. Hopelijk komt er binnenkort wel een keer een einde aan de blessuregolf.
Het bezoekende team van trainer Wim Bouwmeester wist wat het te doen stond om de hoge klassering op de ranglijst te verdedigen. Toch was het de thuisploeg, die in de openingsfase de aanval koos. Maar bij de eerste de beste hoekschop voor de bezoekers was het Bilal Dadi, die in de 17e min. de bal voor zijn voeten zag belanden en van dichtbij met een intikker de OSV-verdediging wist te verrassen: 0-1. Het bracht de twijfel terug in de OSV-gelederen en zag in de 24e min. ook nog eens hoe Delano Oehlers een voorzet vanaf de linkerflank op fraaie wijze wist binnen te koppen: 0-2. Voor de thuisploeg voelde het alsof de slag ook op slag verloren was. Toen ook Sjacco Meijer in de 34e min. nog eens een voorzet vanaf de achterlijn in een keer doeltreffend op de slof nam (0-3) was de uitkomst deze middag al duidelijk.
Ook in de tweede helft deed de thuisploeg er alles aan om in de wedstrijd te blijven. Maar ondanks het feit dat de bezoekers na een uur spelen met 10 man verder moesten, wisten zij nog wel te scoren. OSV-doelman Donovan Levestone wist in de 65e min. een vrije trap nog uit zijn doel te houden, maar in de rebound was het Delano Oehlers, die wel attent reageerde en de bal in het doel wist te schieten: 0-4. Toch deed OSV nog iets terug en was het Renzo Dolk, die in de 71e min. uit een pass van Jeandre Andrea de 1-4 binnen wist te schieten. Onder regenachtige omstandigheden veranderde er hierna niets meer aan de stand.

Op zaterdag 11 november a.s. gaat OSV op bezoek bij SV Charlois, dat bij SVS met 6-0 onderuit ging. De nieuwe koploper FC IJsselmonde ontvangt mede-koploper Slikkerveer, dat thuis met 1-0 zegevierde over Overmaas. FC Binnenmaas, dat met 2-3 wist te winnen bij SSS, ziet LMO op bezoek komen, dat de punten deelde bij Strijen (0-0). SSS gaat op bezoek bij Zwarte Pijl, dat haar eerste nederlaag moest slikken bij CKC (3-0). Op zaterdag 18 november a.s. is Lekkerkerk dan weer te gast op sportcomplex “Olympia” aan de Langeweg.

OSV Oud-Beijerland – FC IJsselmonde 1-4 (0-3): 17. Bilal Dadi 0-1; 24. Delano Oehlers 0-2; 34. Sjacco Meijer 0-3; 65. Delano Oehlers 0-4; 71. Renzo Dolk 1-4.


OSV Oud-Beijerland:
 Donovan Levestone – Yaimo van Gestel, Ajdin Ducic, Anel Kudic en Ryan Langenberg – Romano Liefeld, Raylicho Babel en Edinho Piqué  – Jeandre Andrea (72. Luca Dorst), Renzo Dolk en Shurnel Francois (72. Kililou Agrièn).

FC IJsselmonde: Leroy Goedhoop – Jaimy Zuidam, Bilal Dadi, Desley Hoogendijk en Dylan de Bruyn – Marnix Sonneveld, Wessel Kool en Delano Oehlers (76. Jeroen Janssens) – Ojani Velazquez Pilgrim, Sjacco Meijer (46. Kevin Herkhoff) en Ilyas Bencharef.

Arbiter Olav van Hees uit Rotterdam toonde in het sportieve duel de gele kaart aan de OSV-spelers Renzo Dolk en Anel Kudic en aan de Overmaas-speler Kevin Herkhoff. Rood was er in de 62e min. voor FC IJsselmonde-speler Bilal Dadi.