Motie Lokalen Hoeksche Waard: peilen wens cameratoezicht aangenomen 

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft met een meerderheid de motie van Lokalen Hoeksche Waard aangenomen tijdens de begrotingsbehandeling. De motie, voorgedragen door Hein Verbiest, fractievoorzitter van Lokalen Hoeksche Waard, roept het college op om in gesprek te gaan met ondernemers, maatschappelijke partners en bewoners om de wenselijkheid en mogelijkheden van cameratoezicht te bespreken. De burgemeester heeft aangegeven dit breed op te pakken en koppelt de resultaten in 2024 terug aan de gemeenteraad.

Volgens Hein Verbiest is ieder extra opgelost incident of het voorkomen van een incident, grote winst als dit door toekomstige cameraplaatsing zou gebeuren. Hij benadrukt het dat het belangrijk is dat we hier goed over in gesprek gaan met de betrokkenen. Lokalen Hoeksche Waard zet zich actief in voor een veilig Hoeksche Waard en gelooft dat deze motie een belangrijke stap is om de veiligheid van ons eiland in de toekomst te vergroten.

“Er gebeuren in de Hoeksche Waard regelmatig hele vervelende incidenten. Om ervoor te zorgen dat inwoners zich veilig blijven voelen en er meer middelen zijn voor de opsporing van daders, zijn camera’s een belangrijke toevoeging. Cameratoezicht is bewezen effectief in de bestrijding van misdaden en draagt bij aan het vergroten van het veiligheidsgevoel van de inwoners. Zo zien we in andere gemeenten dat camera’s goed werken. Door deze motie aan te nemen, nemen we proactieve stappen om het gesprek aan te gaan over de mogelijkheden van camera toezicht.” aldus Hein Verbiest.

Lokalen Hoeksche Waard kijkt uit naar de resultaten van de gesprekken en de daaropvolgende terugkoppeling aan de gemeenteraad in 2024, en blijft zich inzetten voor een veilige leefomgeving voor alle inwoners van de Hoeksche Waard.