Het Grote Rivieren Loopcircuit wordt StardGRL

Het Grote Rivieren Loopcircuit gaat in 2024 een doorstart maken onder de naam StardGRL.

StardGRL is een afkorting van Stichting Atletiek Regio Drechtsteden en Grote Rivieren Loopcircuit. Een combinatie van twee gevestigde namen in de regio. Stard organiseert al jaren voor de jeugd een atletiek competitie in de regio Drechtsteden. Deze vindt plaats bij vijf atletiekverenigingen te weten: A.V. Typhoon, A.V. Passaat, A.A.A. Alteltiekvereniging Alblasserdam, Fortius en A.V. Spirit. GRL staat al jaren bekend als Grote Rivieren Loopcircuit helaas in 2020 is opgeheven. De vijf atletiekverenigingen hebben de koppen bijeen gestoken om weer een loopcircuit te organiseren. Wij hebben er drie enthousiaste loopcomités toegevoegd: Loop naar de Pomp in Noordeloos, Lingewaalloop in Herwijnen en de Dirk IV loop in Hoornaar.

“StardGRL is een loopcircuit van 8 wedstrijden in 1 jaar in de regio Drechtsteden” Ga de competitie aan in je leeftijdscategorie niet over 1 wedstrijd maar over 8 wedstrijden en de 6 beste prestaties tellen mee voor het klassement. Het gaat bij veel lopers niet om de positie 1, 2 of 3 maar bijvoorbeeld een plek in de top 10 of een heuse strijd om positie 14. Na een paar wedstrijden weet je wie je concurrenten zijn, eerst van gezicht en later ook bij naam. In het startvak zoek je je concurrentie op. Even een gezellig praatje “hoe zijn de benen vandaag” of “welke tijd wil je lopen”. Dan klinkt het startschot en barst de onderlinge strijd los. Na alles gegeven te hebben bij de finish gezellig napraten over de behaalde resultaten, een snelle douche en voor de liefhebber een drankje.

Kortom 5 Atletiekverenigingen en 3 lokale loopcomités hebben de hardloop wedstrijden gebundeld tot een echt loopcircuit met gecertificeerde afstanden en een netto tijdregistratie over 10 km, 5 EM, 10 EM en een halve marathon. Iedereen vanaf 14 jaar mag meedoen je hebt geen wedstrijdlicentie nodig. Na enkele dagen worden de behaalde resultaten verwerkt in een klassement en gepubliceerd op onze website www.stardgrl.nl.

Schrijf je nu in voor het StardGRL loopcircuit. Dan heb je toegang tot 8 wedstrijden die samen het StardGRL loopcircuit vormen. Inschrijven kan tot en met 2 januari 2024 en na-inschrijven is niet mogelijk. Uiteraard kan je ook inschrijven voor 1 of meer wedstrijden dit kan bij de organiserende atletiek verenigingen of loopcomités. Maar let op schrijf je je in voor 1 of meerdere losse wedstrijden dan heb je geen toegang tot het klassement van het loopcircuit.

 

Wedstrijd kalender 2024:

– 6 Januari Mundo Nieuwjaarsloop 10 km A.V. Spirit Oud-Beijerland – 9 Maart Riwal Hoogwerkers Halve marathon Fortius Dordrecht – 20 April Dirk IV loop 5 EM Loopcomité Hoornaar – 8 Juni Lenteloop 10 km A.V. Passaat Papendrecht – 29 Juni Lingewaalloop 10 km Loopcomité Herwijnen – 7 September Loop naar de Pomp 10 km Loopcomité Noordeloos – 5 Oktober Molenloop 10 EM A.A.A. Atletiekvereniging Alblasserdam – 26 Oktober Typhoonloop 10 km A.V. Typhoon Gorinchem

Schrijf je nu in! https://inschrijven.nl/form/2024010651440-nl