FC Binnenmaas wint kletsnatte derby van Strijen

FC Binnenmaas

FC Binnenmaas heeft zaterdag 18 november de uitwedstrijd met 1-3 gewonnen van een fel strijdend v.v. Strijen. Op een kletsnatte grasmat kon er in het eerste bedrijf nog wel voetbal gespeeld worden, maar na de hervatting was er van goed voetbal eigenlijk geen sprake meer.

Na een stroeve start kwam FC Binnenmaas steeds wat beter in zijn spel maar van harte ging het allemaal niet. Na 12 minuten was de eerste goede kans voor het team van Sander Fakkel. Een voorzet van Rik Schouten kon net niet goed op doel worden gekopt door Daan Leggedoor. Vier minuten later kwam FC Binnenmaas plots op achterstand. Het kreeg hiervoor al een grote waarschuwing na twee schiet kansen voor Strijen die Thijs Botterhuis met zijn voeten moest stoppen. Desi Sanderse werd wel heel makkelijk op het middenveld vrij gespeeld en had een gevaarlijke voorzet op de lange spits Kosta de Wit. Youri van Ruiven won wel het kopduel maar de bal kwam voor de voeten van de snel naar binnen gekomen David Stoffels. Die liet met een harde knal doelman Thijs Botterhuis kansloos, 1-0 voor de thuisclub. Lang konden zij overigens niet genieten van hun voorsprong. Want 2 minuten later ging Daan Leggedoor er op rechts vandoor en kon met een sliding afgestopt worden. Daan nam slim de verdiende uitbal snel en de ingelopen Rik Schouten wist hier wel raad mee en liet doelman Sem Kerkhof kansloos, 1-1. Hierna ging het spel ook wat beter lopen en Strijen werd steeds verder terug gedrukt. Het ging nog wel steeds fel de strijd aan maar ook ten koste van wat overtredingen. Dit leverde FC Binnenmaas in minuut 36 een vrije trap op. Deze werd scherp voor gegeven door Jannick v.d. Laan en goed ingekopt door de vandaag zeer sterk spelende Kris van Efferen. Maar doelman Sem Kerkhof had een schitterende redding in huis en tikje de bal net naast de paal. FC Binnenmaas bleef doordrukken om toch nog voor rust op voorsprong te komen. En die kwam er ook. Een cornerbal van Jannick v.d. Laan werd knap binnen geschoten door Kris van Efferen. FC Binnenmaas ging dus met een 1-2 voorsprong naar de thee.

In de rust werd er nog niet gewisseld maar zoals gezegd was er nog maar weinig van het goede veld over en zodoende erg lastig om op te spelen. Na 10 minuten de eerste wissel bij FC Binnenmaas. Sander de Heus moest zich laten vervangen, want het zware veld begon zijn tol te eisen. Ricky Bokhoven kwam voor hem in het veld en was weer erg belangrijk voor het team. Want FC Binnenmaas kreeg steeds meer ruimte omdat Strijen met man en macht probeerde om gevaarlijk voor het doel van FC Binnenmaas te komen. Het bleef eigenlijk te lang spannend omdat FC Binnenmaas er maar niet in slaagde om de genade stoot uit te delen. Want of de kansen werden niet benut of de eindpass was steeds niet goed. Toch werd het nog 1 tegen 3. Weer was Daan Leggedoor de aangever en Ricky Bokhoven de afmaker. De goed en rustig leidende scheidsrechter van Vugt liet nog wat minuten doorspelen maar Strijen kon hierin ook niet echt meer gevaarlijk worden omdat de verdediging van FC Binnenmaas geconcentreerd bleef spelen en zodoende klom het na deze overwinning zowaar naar een gedeelde eerste plaats. Koploper FC IJsselmonde verloor namelijk met 4-3 bij CKC en Overmaas kwam niet verder dan 1-1 bij SSS. Hierdoor hebben FC Binnenmaas en FC IJsselmonde nu beide 16 punten