Zwaluwen – SHO Districtsbeker

Nadat SHO 2 zich donderdagavond voor de volgende ronde kwalificeerde door in een amusante wedstrijd (1-1) via strafschoppen te winnen van het eerste elftal van EMM was het zaterdagmiddag de beurt aan SHO 1 om op bezoek bij Zwaluwen te proberen om dezelfde stap te zetten.
Op hetzelfde kunstgrasveld waarop bijna een jaar geleden (1 november 2022) beide ploegen tegen elkaar oefenden (het werd 5-3 na 0-3 bij de rust door een hattrick van Tim de Pender) moest nu het bekerduel worden afgewerkt om het Vlaardingse hoofd(gras)veld te sparen.
Mocht er aan Oud-Beijerlandse kant al een strijdplan zijn geweest om de stap naar de volgende ronde te maken en de nummer twee van de vierde divisie een hak te zetten, dan kon dat al na vijf minuten de diepvriezer in richting volgend seizoen. De thuisploeg kwam al na vijf rondjes van de secondenwijzer op voorsprong toen een ongevaarlijk lijkende voorzet over Niels Steehouwer werd binnengekopt: 1-0.
Zwaluwen domineerde de hele eerste helft en SHO kwam slechts mondjesmaat in de vijandelijke zestien.
Het gevaarlijkst werd SHO via een vrije trap van Kevin Angel die door doelman Puister werd weggebokst. In de allerlaatste minuut van de eerste helft maakte Zwaluwen de 2-0 en gooide daarmee de wedstrijd op slot.
Het tweede bedrijf van hetzelfde laken een pak, in de gestaag neervallende regen was het de jongens (SHO) tegen de mannen (Zwaluwen), en was het wachten op meer goals. De Vlaardingers maakten er nog twee zodat SHO met 4-0 afscheid moest nemen van het districtsbekertoernooi.
In het verleden was SHO wel succesvol op het complex aan de Zwaluwenlaan. Op 21 maart 2015 won SHO met 1-3 door doelpunten van Khalid Rahli, Paul Scheurwater en Joey Kleijn. De overwinning was echter niet voldoende om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen.
Bijna 40 jaar (!) geleden – eind seizoen 1983/’84 – moest SHO nacompetitie spelen voor handhaving in de tweede klasse. Na een doelpuntloos gelijkspel op eigen veld tegen Geinoord werd een week later met 2-0 gewonnen bij Zwaluwen waardoor SHO met trainer Hans Bentzon tweede klasser bleef en de zwart/witten uit Vlaardingen degradeerden.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Aron van Schaik, Luc Rozendaal, Jeroen Eikelenboom; Yur Snoek, Joost van Eck, Robin Winkels; Kevin Angel, Jesse Vermaat, Dedier Bos.
Wissels:
63’ Jurre Altena en voor Dedier Bos
63’ Stevie Soares voor Yur Snoek
75’ Job vd Meijde voor Jesper Troost
75’ Anwar Ouni voor Joost van Eck
75’ Roel Luth voor Robin Winkels
Doelpunten van Zwaluwen vielen in de 5e, 45e, 57e en 82e minuut.