SHO – Sparta (AV)

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft niet gebracht wat er vooraf was van verwacht. Na de puntendeling van vorige week tegen Spijkenisse werd er vol vertrouwen uitgekeken naar het treffen met Sparta (AV). De amateurtak van de oudste profclub van Nederland werd vorig seizoen in de tweede klasse F kampioen met acht punten voorsprong op de nummers twee en drie, Spirit en Nieuwerkerk. Dat het niet makkelijk zou worden was wel duidelijk omdat Sparta in de eerste speelronde met 3-1 won van Terneuzense Boys.
Trainer Hans Maus had twee wijzigingen in de basisopstelling, Jeroen Eikelenboom begon als linksachter in plaats van Ferdinand Römelingh en de licht geblesseerde Robin Winkels werd uit voorzorg aan de kant gehouden en vervangen door Yur Snoek. Door de absentie van Winkels was dit keer Joost van Eck met de aanvoerdersband getooid.

In het eerste kwartier ging het vrijwel gelijk op en de eerste kans na een kleine twintig minuten was voor Jesse Vermaat die de bal na een voorzet van Tim de Pender nog net tot corner zag worden gewerkt.
Al snel daarna brak Jesse Vermaat letterlijk en figuurlijk door de Rotterdamse afweer maar doelman Bryce Groenenboom pareerde de toch hard zat ingeschoten bal en ook de rebound door Kevin Angel werd gekeerd.
SHO hield het overwicht maar grote kansen bleven verder uit en anders werd het leer wel een prooi voor Groenenboom die, ondanks dat hij bepaald niet de langste keeper is die er rondloopt, toch aardig vat had op hoge ballen.
In de slotminuten voor de pauze kreeg Sparta SHO nog wel aardig in de greep maar ook die fase bleef doelpuntloos.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen. SHO ging weer de boventoon voeren maar de uitvallen van Sparta bleven bloedlink. Na bijna een uur had Niels Steehouwer een uitstekende reflex nodig om zijn doel schoon te houden. Even daarvoor was Yur Snoek dichtbij de openingstreffer maar de bal verdween maar net naast het doel. Toch zou Sparta de score openen, in de 64e minuut profiteerde Jordi de Zwart van onvoldoende wegwerken achterin bij SHO: 0-1.
SHO ging de druk opvoeren maar de Rotterdamse luchtmobiele brigade bleef de situatie meester. Met nog een kwart wedstrijd te gaan ging Yur Snoek naar de kant en kwam Dedier Bos, die vorige week als invaller het verschil wist te maken, hem aflossen. Er ontstonden nu serieuze Beijerlandse kansen maar de juiste richting ontbrak in de meeste gevallen. Als extra breekijzer kwam ook Aron van Schaik in het veld en was al snel bijna succesvol met een kopbal die afketste op de lat. Daarna was het nog Tim de Pender die een voorzet van zijn aanvalsmaatje Jesse Vermaat niet kon verzilveren. De goed leidende scheidsrechter Jan Tempelaar gunde SHO nog flink wat extra tijd waarin het Spartaanse doel nog behoorlijk onder vuur werd genomen maar de gehate nul bleef op het bord en liep SHO in een wedstrijd die alleszins het aankijken waard was toch de eerste averij op.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Jeroen Eikelenboom; Bart van Eck, Joost van Eck, Yur Snoek; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
71’ Dedier Bos voor Yur Snoek
84’ Aron van Schaik voor Luc Rozendaal
Doelpunt:
64′ 0-1 Jordi de Zwart
Kaarten:
Scheidsrechter Jan Tempelaar had geel voor Bart van Eck van SHO en Jim van Oeveren van Sparta.