’s-Gravendeel wint uit bij Rockanje

VV S-Gravendeel

De derde speelronde, de tweede competitiewedstrijd voor ’s-Gravendeel, wist ’s-Gravendeel
huiswaarts te keren met de winstpunten. De uitploeg had de eerste speelhelft het meeste balbezit en
kon aardig wat kansen creëren. Binnen de vijf minuten speelde Ryan Aarnoudse Perrie Huisman aan
die de zestien binnenstormde en doelman René v/d Meiden probeerde te verschalken via de lange
hoek. De bal rolde naast.
Opvallend was dat Rockanje ’s-Gravendeel opving rond de middenlijn. ’s-Gravendeel kon zodoende
rustig aan de opbouw denken. Het moest wel zelf uitkijken dat uit de spaarzame uitvallen geen foutjes
gecreëerd werden. Even moesten de verdedigers uitzoeken wie, wie ging dekken. Maar zeker toen
dat in orde kwam, werd er degelijk verdedigd. Nadat Jurre de Ronde een vrije trap keerde, kwam ’sGravendeel ietwat op gelukkige wijze op 0-1. De bal verdween na een inzet van Perrie Huisman via de
kruising en de rug van doelman v/d Meiden achter de doellijn. Na een lange discussie tussen
scheidsrechter Er en de assistent-scheidsrechter van Rockanje wees de arbiter gewoon naar de
middenstip.
’s-Gravendeel verruimde de voorsprong naar 0-2 via een strafschop. Perrie Huisman werd binnen het
zestienmetergebied ten val gebracht nadat hij zelf een knappe combinatie aanging met Leon de Jong.
De toegewezen penalty werd door Levi Vugts beheerst binnengeschoten. ’s-Gravendeel had de
controle gedurende de eerste helft en misschien had het voor het rustsignaal wel met een ruimere
voorsprong de kleedkamer op kunnen zoeken.
Trainer Reijtenbagh paste in de rust bij Rockanje drie wissels toe, waarna het wat beter uit de
kleedkamer kwam. Nu moest ’s-Gravendeel zelf de verdedigende stelling inzetten. Zodoende kreeg
Rockanje aardig wat mogelijkheden. Maar het net werd door de thuisploeg niet gevonden. Ook niet
toen Ryan Aarnoudse ongewild de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand/arm kreeg.
Strafschopnemer Thomas Looij trof echter de paal en via de rebound kon ook het doel niet gevonden
worden.
’s-Gravendeel wist zich uit die verdedigende stelling te graven en breidde de voorspong uit naar 0-3.
Hier was ook weer een strafschop voor nodig. Nu was het Garush Gabrieljan die de bal tegen zijn
hand kreeg binnen de beruchte lijnen. Perrie Huisman wist de strafschop binnen te werken. Niet lang
hierna produceerde Huisman zijn tweede doelpunt deze middag. Hij liep na een lange rush richting
doelman v/d Meiden, waarna Huisman beheerst met links de bal langs de doelman schoot, 0-4.
Even later een opstootje tussen beide ploegen. Na wat heen en weer geduw en twee gegeven rode
kaarten, besloot scheidsrechter Er een afkoelingsperiode van zo’n vijf minuten in te lassen. Na deze
afkoelingsperiode werd de wedstrijd op een hele rustige manier uitgespeeld en waren er verder geen
noemenswaardigheden.
Opstelling Rockanje:
René v/d Meiden, Cedric Beukelman, Dennis Nijkamp, Menno Schruijer, Tim Herkenraad, Roan
Ritman (46ste Levi Sambre), Garush Gabrieljan, Michael Poldervaart (46ste Senna Langendoen), Noah
Kompanje ( 46ste Youri Sonbeek) Thomas Looij, Delano Diemers
Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Milan Verbaas (53ste Koen Colijn),
Leon de Jong, Job v/d Vorm, Perrie Huisman, Ryan Aarnoudse, Levi Vugts (79ste Leonard van
Maaren), Dustin Zomerhuis (53ste Zoey Hoogwerf)
Scheidsrechter: Emrah Er uit Rotterdam