OSV Oud-Beijerland verliest van wervelend Overmaas

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark “Olympia” in Rotterdam haar meerdere moeten erkennen in promovendus Overmaas. De formatie delfde, na een 4-0 ruststand, met 7-0 het onderspit tegen een wervelende tegenstander. 

Het thuisteam van trainer David van Dam maakte vanaf de aftrap een gretige indruk. Het combineerde gemakkelijk en had in Ukbe Arslan een bevlogen speler die een plaag vormde voor de OSV-verdediging. De bezoekers, die kampen met blessures en een (lange) schorsing, konden daar weinig aanvalskracht tegenover stellen. Al in de 5e min. was het de thuisploeg, die de lat trof boven OSV-doelman Donovan Levestone en na een kwartier spelen was  het Daniel Makatita, die voor open doel miste. Maar in de 22e min. was het wel raak en was het Ukbe Arslan, die uit een gemakkelijk gegeven vrije trap vanaf de 16-meterlijn de OSV-doelman wist te verrassen: 1-0. De thuisploeg kreeg de vaart er in en in de 27e min. was het opnieuw Arslan, die profiteerde van een misser in de OSV-verdediging en koelbloedig afdrukte: 2-0. Kort voor de rust liep de thuisploeg nog verder uit. Eerst was het Roshendell Manuel die een teruggetrokken voorzet vanaf de linkerkant van dichtbij binnen tikte (3-0) en kort hierna was het Ukbe Arslan, die een solo over de linkerkant afrondde met een puntertje in de verre hoek: 4-0.
In de tweede helft liep de score al snel verder op. Het was Roshendell Manuel die in de 49e min. in buitenspelpositie mocht doorgaan van arbiter Borsboom (de OSV assistent vlagde immers niet!) en strandde op de OSV-doelman. In de rebound was het echter Ukbe Arslan, die de bal wel in het net deed belanden: 5-0. Ook in de 66e min. was het uit de rebound Jordie Birtantie, die voor de 6-0 tekende. In de 82e min. was het tenslotte Jayson Birtantie, die na een fraaie dieptepass van Ukbe Arslan de bal met de punt van de schoen langs de OSV-goalie in het doel wist te krijgen voor de 7-0 eindstand. Een forse nederlaag voor de bezoekers ditmaal tegen een sterk en gedreven spelende tegenstander, die zeker nog zal gaan verrassen.

Op zaterdag 4 november a.s. is FC IJsselmonde, dat met 1-0 wist te winnen van SVS, de tegenstander van OSV op sportcomplex “Olympia” aan de Langeweg. Overmaas gaat op bezoek bij Slikkerveer, dat bij Zwarte Pijl gelijk speelde (0-0). De nieuwe koploper SSS, dat met 0-2 wist te winnen bij LMO, ziet FC Binnenmaas op bezoek komen, dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen CKC. Strijen boekte een nuttige 2-4 overwinning bij Lekkerkerk en ziet LMO op bezoek komen. SVS zal SV Charlois ontvangen, de tegenstander van OSV op zaterdag 11 november a.s. aan de Oldegaarde in Rotterdam.

Overmaas – OSV Oud-Beijerland 7-0 (4-0): 22. Ukbe Arslan 1-0; 27. Ukbe Arslan 2-0; 41. Roshendell Manuel 3-0; 43. Ukbe Arslan 4-0; 49. Ukbe Arslan 5-0; 66. Jordie Birtantie 6-0; 82. Jayson Birtantie 7-0.


Overmaas:
 Ebubekir Duran – Mourad Boudal (70. Nadeem Nazir), Jerzy Saris (60. Jayson Birtantie), David dos Santos Ferreira en Jay Tahloe – Ahmed Akkoc (60. Mohamed Boudal), Daniel Makatita en Jordie Birtantie  – Bradley Saris (60. Rachid Boudal), Roshendell Manuel (70. Jamie dos Santos Monteiro Vieira) en Ukbe Arslan.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Yaimo van Gestel (60. Ajdin Ducic), Edinho Piqué, Anel Kudic en Calvin van Beijeren – Romano Liefeld, Shurnel Francois (82. Kililou Agrièn) en Ryan Langenberg  – Raylicho Babel, Renzo Dolk en Jayden Spiering.

Arbiter Patrick Borsboom toonde in het sportieve duel de gele kaart aan OSV-speler Raylicho Babel en aan de Overmaas-spelers Ahmed Akkoc, Mourad Boudal, Jayson Birtantie en Roshendell Manuel