OSV Oud-Beijerland “lijdt” nederlaag bij FC Binnenmaas

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark “De Lange Weide” ook haar tweede streekderby van het nieuwe seizoen tegen FC Binnenmaas verloren. De formatie van trainer Peter van Gestel moest, na een 3-0 ruststand, met 6-1 haar meerdere erkennen in een trefzekere tegenstander.

Het thuisteam van trainer Sander Fakkel kon zich geen betere start wensen. Immers na amper één minuut spelen wist Daan Leggedoor al te profiteren van een misverstand in de OSV-verdediging en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het strijdplan van de bezoekers kon meteen de prullenbak in.
De bezoekers weerden zich echter kranig met de stevige wind in de rug en zagen in de 6e min. een inzet van Mounir Battouh via de paal en de onderkant van de lat uit de doel blijven. Zij moesten echter toezien hoe de thuisploeg bij een uitval wel scoorde. Een lange bal van Youri van Ruiven door de as bereikte de snelle Daan Leggedoor, die vervolgens OSV-doelman Donovan Levestone omspeelde: 2-0. De doelman moest ook toezien hoe Daan Leggedoor in de 45e min. van dichtbij zijn hattrick voltooide na zwak ingrijpen in de OSV-verdediging: 3-0.


De tweede helft was amper begonnen of de 4-0 stond al op het scorebord. Een voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal door de vrijgelaten Sander de Heus binnen geschoten. De bezoekers kwamen er vervolgens steeds moeilijker uit en moesten na een uur spelen ook nog eens met 10 man verder toe arbiter Angelo Hogendoorn aan Mounir Battouh de rode kaart toonde. De extra ruimte werd door de thuisploeg meteen benut en was het Stijn Remmers, die met een intikker voor de 5-0 tekende. Toch deed OSV nog wel iets terug en was het Renzo Dolk die de 5-1 wist binnen te schieten. Het slotakkoord was evenwel voor de thuisploeg, waarbij Jannick van der Laan de bal vanaf de 16-meterlijn op fraaie wijze achter OSV-doelman Donovan Levestone wist te schieten: 6-1.

Op zaterdag 14 oktober a.s. ontvangt OSV op sportcomplex “Olympia” Zwarte Pijl op bezoek, dat met 2-1 wist te winnen van SVS. FC Binnenmaas gaat op bezoek bij Slikkerveer, dat bij LMO de punten wist mee te nemen (1-2). SSS gaat na de 4-0 thuisoverwinning tegen CKC op bezoek bij Strijen, dat met een 1-2 zege bij SV Charlois wist te vertrekken. SV Charlois reist af naar Lekkerkerk, dat FC IJsselmonde (komend weekend vrij) op een gelijk spel wist te houden (1-1). Overmaas, dat komend weekend naar SVS gaat, is na het bekerweekend op zaterdag 28 oktober a.s. dan weer de tegenstander van OSV op sportpark “Olympia” aan de Olympiaweg in Rotterdam.

FC Binnenmaas – OSV Oud-Beijerland  6-1 (3-0): 2. Daan Leggedoor 1-0; 20. Daan Leggedoor 2-0; 45. Daan Leggedoor 3-0; 48. Sander de Heus 4-0; 62. Stijn Remmers 5-0; 68. Renzo Dolk 5-1; 80. Jannick van der Laan 6-1.

FC Binnenmaas: Thijs Botterhuis – Youri van Ruiven (70. Charlie de Graaf), Martijn Terlouw, Dennis Outermans (36. Bryan Kruithof) en Finn van der Bom – Maurice de Boer, Sidney Korver (70. Rik Schouten) en Stijn Remmers – Jannick van der Laan, Daan Leggedoor en Sander de Heus (64. Ricky Bokhoven).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Yaimo van Gestel, Romano Liefeld, Anel Kudic en Ryan Langenberg – Mounir Battouh, Shurnel Francois en Edinho Piqué  – Raylicho Babel (64. Jeandre Andrea), Renzo Dolk en Jayden Spiering (75. Kililou Agrièn).

Arbiter Angelo Hogendoorn uit Driebruggen toonde in het sportieve duel de gele kaart aan FC Binnenmaas-speler Jannick van der Laan en aan de OSV-spelers Romano Liefeld en Kililou Agrièn. Rood was er in de 60e min. voor OSV-speler Mounir Battouh