FC Binnenmaas weer met beide benen op de grond

FC Binnenmaas

Slikkerveer uit blijft gewoon een lastige tegenstander voor FC Binnenmaas. Vorig jaar werd het, in de tweede klasse weliswaar, nog 3-3. Ik weet nog dat we die wedstrijd vorig jaar niet goed voetbalden maar ons toch nog terug wisten te knokken naar een punt. Wat ik me vooral nog van die wedstrijd herinner was de actie van verdediger Steve van Puffelen die, in de 85e minuut, 5 meter achter de aanvaller startte en met de sliding van het jaar de 4-3 voorkwam. Nu zat Steve op de bank en stonden er nog maar 4 basis spelers van vorig jaar aan de aftrap.

Het eerst kwartier gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Jannick van der Laan had de eerste kans van de wedstrijd na 1 minuut, maar zijn schot ging naast. In de 4e minuut reageerde Thijs Botterhuis attent op een schot van de nummer 19 van Slikkerveer. FC Binnenmaas had het meeste balbezit en controleerde de wedstrijd. Echter werd te vaak terug gespeeld i.p.v. de actie naar voren te maken. Ook voorin kon Binnenmaas geen vuist maken en viel vooral Daan Leggedoor op die vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde. Echter de kansen bleven schaars voor beide ploegen en FC Binnenmaas mocht rustig combineren op eigen helft van Slikkerveer en als er dan een diepe bal kwam dan stond de verdediging, vooral in het centrum van Slikkerveer, als een huis. In het tweede kwartier toch nog twee mogelijkheden voor FC Binnenmaas. Jannick schoot in de 26e minuut een bal vanaf 18 meter naar P5 en in de 22e minuut kopte Rik Schouten na prima doorzetten van Youri van Ruiven de bal naast. In de 30e minuut kantelde de wedstrijd. Een bal in de kluts die omhoog ging en nummer 19 van Slikkerveer reageerde het meest attent en schoot de bal koelbloedig in de goal. De scheidsrechter de heer Bosschieter die bijna, in mijn ogen althans, een foutloze wedstrijd floot twijfelde over buitenspel. De grensrechter van FC Binnenmaas Martin Remmers hield echter zijn vlag naar beneden. Ik vermoed dat Finn van der Bom aan de zijkant het buitenspel ophief. Na nogmaals een blik op zijn assistent te hebben geworpen kon hij niet anders dan de goal goedkeuren. Vanaf dat moment was FC Binnenmaas tot aan de rust het even kwijt en was de beste kans in het laatste kwartier, voor nummer 19 van Slikkerveer die na een voorzet van rechts een teen te kort kwam bij de tweede paal.

In de tweede helft wisselde Sander Fakkel: Bryan Kruythof en Ricky Bokhoven voor Stijn Remmers en Di Angelo Silva. Ik vond dat de wissels resulteerde in een kwartier goed voetbal waarbij Slikkerveer nauwelijks nog van eigen helft afkwam. Zo was er in de 48e minuut een scherpe voorzet van Youri die vlak voor de keeper uitstekend weg werd gewerkt door een van de centrale verdedigers. In de 53e minuut een schot van Stijn, recht in de keeper zijn handen. Minuut 59 een vrije trap van Rik, op de rand van de 16, maar die werd weg gestompt door de ervaren keeper van Slikkerveer die de hoek goed gelezen had. In de 62e minuut weer een kans voor Rik die na een voorzet van Yannick de bal schampte met het hoofd. Toen weer een kantelmoment in de 64e minuut. Laatste man en aanvoerder Maurice de Boer dacht een voetballende oplossing gevonden te hebben op het middenveld. Zag daarbij een speler van Slikkerveer over het hoofd en plaatste de bal in de voeten van een middenvelder die hem doorspeelde naar een van de spitsen, die vanaf 35 meter de bal over Thijs heen schoot. Zeker geen fout van Thijs vond ik. Want randje 16 hoort de keeper te staan als je ploeg in balbezit is.
De wedstrijd was gespeeld. Nog een goede voorzet van Jannick die voorlangs ging en dat was tevens zijn laatste actie. De overtreding die hij maakte aan de zijkant in de 76e minuut werd terecht door scheidsrechter Bosschieter met een directe rode kaart beloond. Slikkerveer loerde vanaf dat moment op de counter en na een aantal mogelijkheden voor Slikkerveer gaf opnieuw Maurice de Boer in de laatste minuut een vrije bal opnieuw aan de spits van Slikkerveer die daarmee wel raad wist en van niet al te grote afstand de 3-0 eindstand op het bord zette.

Positief nog om te melden was dat in minuut 69 de verloren zoon Michael Mathilda weer zijn eerste speelminuten maakte in de competitie