FC Binnenmaas onterecht uit bekertoernooi

Het is FC Binnenmaas afgelopen zaterdag niet gelukt om te stunten tegen het twee klassen hoger spelende Jodan Boys. Jodan Boys dat net als FC Binnenmaas vorig seizoen niet aan degradatie kon ontsnappen, komt dit seizoen uit in de eerste klasse B. FC Binnenmaas wilde een sportieve revanche op vooral zichzelf na de onnodige nederlaag vorige week tegen Slikkerveer. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarin FC Binnenmaas verrassend het grootste gedeelte van de wedstrijd de dominerende ploeg was maar zichzelf helaas niet hiervoor beloonde.

De eerste grote kans was overigens wel voor Jodan Boys. Want in de 2e minuut kon de spits van Jodan Boys alleen op doelman Thijs Botterhuis afgaan nadat FC Binnenmaas twee duels op het middenveld had verloren. Thijs verkleinde met zijn uitkomen zijn doel goed, waardoor de aanvaller de bal wel net langs Thijs kreeg maar ook aan de verkeerde kant van de paal. Nog geen minuut later snelde Ricky Bokhoven voor de eerste keer langs zijn tegenstander en bediende met een teruggetrokken bal de aanstormende Daan Leggedoor. Helaas schoot Daan op de keeper waardoor een corner het resultaat was en dus geen openingsdoelpunt. Maar FC Binnenmaas ging hierna door met goed voetbal van achteruit waar Jodan Boys maar geen vat op kon krijgen, dit tot frustratie van hun trainer Erik van Zoest. Want in de 5e minuut was het weer Ricky Bokhoven die zijn tegenstander de baas was maar de voorzet was nu net iets te scherp voor Daan Leggedoor.
In minuut 21 de mooiste aanval van de middag. Een schitterende lange bal van de sterk spelende Finn vd Bom die op het hoofd van jawel weer Ricky Bokhoven kwam. Die besloot de bal niet op doel te koppen maar koos voor de inkomende Rik Schouten. Die kopte de bal helaas net over de lat in plaats van eronder. Daarna was het weer eens de beurt aan Jodan Boys om van zich te laten horen. Een kopbal van de boomlange spits Rick Wils ging richting de kruising maar doelman Thijs Botterhuis redde stijlvol door de bal over de lat te tikken. De opvolgde corner werd daarna binnengekopt door Milan Harteloh maar maakte daarvoor eerst een duwfout in de ogen van de prima leidende scheidsrechter Noordhoek. Daarna nog een goede kans voor Rik Schouten, maar de voorzet van aanvoerder Maurice de Boer kon hij koppend niet verzilveren. Zo bleef het boeiende duel dus doelpuntloos tot aan de thee.

Na rust leek Jodan Boys een tandje bij te schakelen maar meer dan wat halve schoten van afstand kon de de verdediging van FC Binnenmaas niet verontrusten. FC Binnenmaas ging verder waar het de eerste helft mee was begonnen. Goed positiespel en als het de bal niet had de tegenstander zo onder druk zetten zodat zij de lange bal teveel moesten spelen. In minuut 51 gaf Daan Leggedoor een assist op Stijn Remmers, maar die vond doelman van Jodan Boys op zijn weg. Vier minuten later dacht Jodan Boys uit een counter hun beste kans te krijgen maar de zeer sterk spelende Martijn Terlouw bracht met een schitterende sliding op de heerlijke grasmat redding zodat de spits van Jodan Boys niet alleen voor keeper Botterhuis gezet kon worden. Later zou Martijn Terlouw dit aan de andere zijde van het veld nogmaals doen om een veelbelovende aanval van Jodan Boys af te breken. Wel moest hij niet lang daarna met wat kramp verschijnselen zijn plaats afstaan aan Steve van Puffelen.Steve deed zoals gebruikelijk weer met verve. Daarna was het weer de beurt aan FC Binnenmaas. Na een voorzet die bij de tweede paal uitkwam van de weer goed op dreef zijnde Youri van Ruiven kwam de bal bij Daan Leggedoor. Die schoot hard in maar de bal ging via een een been van een verdediger tegen de paal waar de keeper van Jodan Boys op dat moment aan de grond genageld stond. Weer ontsnapte Jodan Boys aan een achterstand. Een minuutje later hadden zij nog meer geluk dat een kopbal van Youri van Ruiven tegen het achterhoofd van een verdediger kwam en zodoende niet in de goal. Hoeveel geluk kan een elftal hebben in een wedstrijd. FC Binnenmaas bleef het betere van het spel houden ondanks de vele wissels bij Jodan Boys. Aan het einde van de wedstrijd op het inmiddels kletsnatte veld ging de vermoeidheid parten spelen bij 3 spelers van Jodan Boys, maar door de snelle ingrepen na een half uur en in de rust kon er niet meer gewisseld worden en zo sleepte Jodan Boys zich naar het eind. FC Binnenmaas wilde toch een beslissing forceren voor het eindsignaal omdat er tegenwoordig geen verlenging gespeeld meer dient te worden maar direct een strafschoppenserie een beslissing moet brengen. Het bracht aanvaller Junior van Esch nog in voor de moe gestreden Ricky Bokhoven. Er kwam nog een goede kans om de 1-0 op het nieuwe scorebord te krijgen maar Rik Schouten zocht het doel weer te hoog na een voorzet van de eveneens sterk spelende Sidney Korver. Eigenlijk speelde heel het elftal een dikke voldoende en waren zowel staf, spelers en bestuur van Jodan Boys het erover eens dat er maar 1 team recht had om door te bekeren na 90 minuten.

Maar zoals gezegd moesten strafschoppen de beslissing brengen. Helaas misten onze beide topscores, Daan Leggedoor en Rik Schouten, hun kalktrap en wist de goed en alert keepende Thijs Botterhuis alleen de eerste “Pingel” van Jodan Boys aanvoerder Michel Verkaik te stoppen. Hierdoor ging Jodan Boys met een 3-4 overwinning door in het bekertoernooi. Na de wedstrijd was trainer Sander Fakkel trots op zijn ploeg voor de goede wedstrijd die zijn elftal op mat had gelegd. Maar hij bleef ook kritisch dat zijn ploeg zichzelf niet had beloond, en daar had hij zeker een punt. Een heel goed leermoment zullen we dan maar zeggen.

Maar waar dus het 1e elftal het niet lukte om door te bekeren deed het 2e elftal dat wel na een zeer spannende wedstrijd. Het elftal van Jorian Den Otter en Xander Peek knokte zich met 10 man na een 0-1 ruststand tegen Voorschoten’97 2 terug tot 1-1 (penalty Stefan den Hoed). In de strafschoppenserie die daarop volgde werd doelman Renzo Doek de held door 2 strafschoppen te stoppen. Top gedaan door niet op te geven als team en er steeds in te blijven geloven. Hierdoor gaan ze dus opnieuw in de koker voor de nieuwe loting districtsbeker.