FC Binnenmaas in extremis naast CKC

FC Binnenmaas nam het vandaag op tegen CKC dat net als de thuisclub 6 punten had verzameld maar er daar wel een wedstrijd meer voor nodig had (2 gewonnen en 2 verloren).

FC Binnenmaas wilde de goede wedstrijd van vorige week tegen Jodan Boys een goed vervolg geven en startte zeer sterk tegen een erg defensief CKC. Ondanks die defensieve tactiek creëerde FC Binnenmaas genoeg kansen om op voorsprong te komen. De eerste was na 7 minuten voor Stijn Remmers. Die kreeg van afstand de bal wel over de keeper maar de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. 3 minuten later ging Rik Schouten alleen op doelman Perry Heijser af die zijn schuiver onschadelijk maakte. Een minuut later speelde Sidney Korver zichzelf knap vrij op de zestien en vuurde op het doel. Doelman Heijser gebruikte goed zijn lengte en tikte de bal uit de hoek. Daarna een vervelend moment voor diezelfde Sidney Korver en ook het spel van FC Binnenmaas. Na een vervelende botsing met Stijn Remmers en Karel Bliechrodt moest Sidney zich laten vervangen. Na de omzetting ging gek genoeg FC Binnenmaas ineens te gehaast het doel van CKC zoeken wat teveel onnodig balverlies opleverde. Wel was er nog een goede kopkans voor Youri van Ruiven welke over de lat ging na een goede voorzet van Stijn Remmers. Maar handenbinder Alain Obert van CKC liet steeds meer van zich horen. Zo kreeg hij na 25 minuten een goede schietkans maar Thijs Botterhuis redde de inzet knap. Daarna was het weer de beurt aan FC Binnenmaas. Maar de ingevallen Sander de Heus kreeg de perfecte voorzet van Ricky Bokhoven gek genoeg niet in de goal. Hij vuurde de bal kiezelhard op de kruising waardoor deze kans ook verloren ging. FC Binnenmaas drukte CKC tot aan de rust zeker nog genoeg terug maar door zoals gezegd te gehaast spel bleven echte grote kansen uit. Zo mocht CKC blij zijn met een clean sheet in de rust maar tapte na rust uit een ander vaatje met wat meer aanvallende intenties en FC Binnenmaas kreeg het maar niet meer voor elkaar om totale controle te houden en van hieruit kansen te creëren.

Want direct na rust waren er twee grote kansen voor CKC welke een daarvan zelfs op de paal kwam. FC Binnenmaas had tijd nodig om van de schrik te bekomen en liet na tien minuten weer van zich horen. De naar binnengekomen Charlie de Graaf krulde een bal richting de kruising maar helaas voor hem ging de bal net voorlangs. Maar daarna kwamen er weer 4 goede kansen voor CKC via de al genoemde Alain Obert. Hij ontdeed zich van zijn tegenstanders eigenlijk steeds helemaal zelf maar eenmaal voor de goal maakte hij gelukkig voor FC Binnenmaas steeds de verkeerde keuze door of niet zelf te schieten of dat juist wel te doen als afgeven juist een beter optie was geweest. Zo bleef FC Binnenmaas nog steeds in leven maar na het zien van de eerste helft was het de wereld op zijn kop. FC Binnenmaas bleef zelf ook vol op de aanval spelen en kreeg hierin ook nog steeds zijn kansen. Maar door het allemaal te hard en hierdoor te onzuiver te doen gingen 100% kansen voor Rik Schouten (2x) en Daan Leggedoor verloren. Maar door het zeer aanvallende spel bleef CKC in de omschakeling levensgevaarlijk en waar Alain Obert deze niet wist te verzilveren kun je dit aan de ingevallen Vinicius Bongaertz wel overlaten. De slim vrijgelopen aanvaller maakte alleen voor Thijs Botterhuis geen fout en zette de 0-1 op het bord. FC Binnenmaas heeft dit aan zichzelf te danken door teveel aan aanvallen te denken en de rest- verdediging uit het oog te verliezen. Gelukkig gaf CKC daarna FC Binnenmaas niet de nekslag door nog een 1 op 1 kans niet benutten en zodoende kon FC Binnenmaas er nog een slotoffensief in de blessuretijd uit persen. Een lange bal van achteruit werd goed doorgekopt door Daan Leggedoor. Hierdoor kwam Rik Schouten weer alleen voor de keeper. Nu besloot hij om de keeper te omspelen. Dit lukte wel maar de hoek om te scoren werd hierdoor weer een lastige. Hierdoor ging zijn inzet weer over de goal. Maar FC Binnenmaas gaf niet op en drukte door. Het wist via het middenveld Daan Leggedoor in de zestien te bereiken. Die wurmde zich langs zijn tegenstander en schoot de bal in de lange hoek, 1-1. Hierdoor werd er dus toch nog een punt uit het vuur gesleept wat over de gehele wedstrijd niet onverdiend mag worden genoemd.

Volgende week staat er weer een Hoeksche Waardse derby op het programma. Dan gaat FC Binnenmaas op bezoek bij de nieuwe koploper in de 3e klasse C, namelijk SSS. De aftrap zal zijn om 14.30 uur.
Foto gemaakt door Michiel Manten (Fotograaf FC Binnenmaas)