’s-Gravendeel in slotfase naast SPV’81

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft in deze bekerpoule na verlies en winst nu ook een gelijkspel staan.

En het lijkt wel of ’s-Gravendeel patent heeft op snelle doelpunten, hetzij voor, hetzij tegen. En in deze wedstrijd was het ook het geval. Nu een tegendoelpunt. Na de aftrap trok ’s-Gravendeel direct ten aanval en begaf zich richting SPV’81 doel. Maar nadat de bal werd veroverd door SPV’81 en direct de diepte in werd getrapt, was het Sander Koolwijk die richting doelman Jurre de Ronde kon spurten, enigszins gehinderd door Bryan Bos, en de bal in het doel schoof, 1-0. De klok wees twee minuten aan.

Dus voor ’s-Gravendeel nog volop tijd om iets aan de stand te doen. Levi Vugts deed een poging om de gelijkmaker aan te tekenen, zijn inzet werd tot corner verwerkt. Maar met nog geen kwartier te spelen was Levi Vugts wel succesvol. Bryan Bos zette met een dieptepass naar de linkerflank Dustin Zomerhuis aan het werk, Hij snelde zich langs zijn tegenstander en gaf de bal voor. In eerste instantie kwam de bal in het doelgebied in het bezit van een SPV’81 verdediger. Maar Levi Vugts gebruikte goed zijn lichaam, zette zijn directe tegenstander van de bal en in de draai joeg Vugts de bal hard achter doelman Jeroen Both 1-1.

Echt heel lang kon ’s-Gravendeel van de gelijke stand niet genieten. Een zestal minuten later kwam SPV’81 alweer op voorsprong. ’s-Gravendeel leed knullig balverlies rond de middencirkel. Omdat ’s-Gravendeel zich voorwaarts wilde begeven, reageerde het wat traag op de omschakeling van SPV’81. Wederom was het Sander Koolwijk die zijn ploeg op voorsprong mocht zetten, 2-1.

’s-Gravendeel had over het algemeen het meeste balbezit, maar het kon niet echt indruk maken, er werd te weinig mee gedaan. Het was zelfs Stijn Achterberg die de bal hard, net over het doel van ’s-Gravendeel joeg en het was maar goed dat Milan Verbaas de bal van de lijn kon halen nadat Koolwijk de bal over Jurre de Ronde lobde.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Maar deel twee was maar net aan de gang en ’s-Gravendeel mocht Jurre de Ronde danken dat hij wel alert was na een doelpoging van SPV’81. Hierna had ’s-Gravendeel wel de pech dat de lat de gelijkmaker in de weg stond na een inzet van Dustin Zomerhuis. Misschien dat het pijpje aardig leeg raakte bij de thuisploeg, want ’s-Gravendeel zette doelman Both wat meer aan het werk en creëerde zelf meer kansen. Zo had Zoey Hoogwerf net een handeling teveel nodig om de bal in het doel te werken en kon een SPV’81 verdediger nipt redding brengen.

De lat stond voor de tweede maal de gelijkmaker in de weg, na een knap genomen vrije trap van Koen Colijn. Het vizier stond bij PSV’81 niet meer op scherp. Jonas Maaijen miste een enorme kans om de bal in een bijna leeg doel te werken. ’s-Gravendeel kreeg in de slotfase loon naar werken. Leonard van Maaren wist in tweede instantie de bal wel in het doel te werken. Het was hierna wachten op het eindsignaal van de arbiter. Maar die liet in totaal tien minuten doorspelen na de negentig minuten die op de klok stonden. Aan de 2-2 eindstand werd echter niets veranderd.

Volgende week start de reguliere competitie. ’s-Gravendeel speelt dan uit tegen Hekelingen. Aanvang op sportpark Het Spui is 14.30 uur.

Opstelling SPV’81:

Jeroen Both, Dave Koolwijk (Jimmy v/d Valk), Martijn de Heer, Job Bogaard, Stijn Achterberg (Jelmer van Wijngaarden), Lex van Maurik, Sander Koolwijk, Boaz Verstoep (Jorn Houdijk), Jonas Maaijen (Martijn Hakkenberg), Ken Wiltenburg (Mike Boogaard), Boaz de Jong

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Job v/d Vorm, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Milan Verbaas (62ste Daan van Son), Koen Colijn, Luke Remijn, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman (46ste Dejan Bislimi), Levi Vugts (73ste Leonard van Maaren) Dustin Zomerhuis

Scheidsrechter: Gerhard Frikken uit Waddinxveen

Scoreverloop:

2de 1-0 Sander Koolwijk

14de 1-1 Levi Vugts

20ste 2-1 Sander Koolwijk

90+3 2-2 Leonard van Maaren

Gele kaarten:

Martijn de Heer (SPV’81)

Leonard van Maaren (2x, ’s-Gravendeel)