OSV Oud-Beijerland wint in leuk duel van Lopik

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportcomplex ‘Olympia’ het oefenduel tegen Lopik weten te winnen. In een leuk en sportief duel zegevierde de formatie van trainer Peter van Gestel, na een 1-1 ruststand, met 2-1 over het team van trainer Jitse Boonstra, dat uit zal komen in 3D/West 1.

Ook vanmiddag weer kwam de thuisploeg flitsend uit de startblokken. In de eerste minuut al was het Jayden Spiering, die zijn voorzet bij Shurnel Francois zag belanden, waarna deze Raylicho Babel in staat stelde om de 1-0 binnen te schieten. De bezoekers hadden even tijd nodig om zich te herstellen, maar slaagden daar al vrij snel in. Een fraai afstandsschot van Ryan Langenberg ging in de 25e min. rakelings over het Lopik-doel, waarna de bezoekers in de 39e min. op gelijke hoogte kwamen via Luka van Schaik: 1-1.
In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de verf, zonder aanvankelijk tot uitgespeelde kansen te komen. Toch was het in de 59e min. wel raak. Een splijtende pass van Edinho Piqué op Raylicho Babel leidde tot een teruggetrokken voorzet, die vervolgens door Kililou Agrièn in de loop op fraaie wijze hard werd binnen geschoten: 2-1. Het bleek achteraf ook de winnende treffer te zijn, want beide doelmannen lieten zich in het verdere verloop niet meer verrassen.
De wedstrijd werd prima geleid door arbiter Manuel Lopes, die de stevige duels prima aanvoelde en beide partijen lekker wist te laten voetballen

OSV Oud-Beijerland – Lopik SV 2-1 (1-1): 1. Raylicho Babel 1-0; 39. Luka van Schaik 1-1; 59. Kililou Agrièn 2-1.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Yaimo van Gestel (46. Ajdin Dudic), Rucetney Benito, Anel Kudic en Calvin van Beijeren – Edinho Piqué, Shurnel Francois en Ryan Langenberg – Raylicho Babel, Kililou Agrièn (80. Quiyano van Gestel) en Jayden Spiering.

Op zaterdag 2 september a.s. zal OSV voor de eerste bekerwedstrijd op bezoek gaan bij Vierpolders, waarna op zaterdag 9 september De Jonge Spartaan op sportcomplex ‘Olympia” te gast zal zijn.

Voorafgaand aan het duel werd OSV-doelman Donovan Levestone gehuldigd voor zijn uitverkiezing tot “sportman van het jaar” 2022/2023.
Voor Kenzo Sanches daarentegen wacht komende donderdag een knieoperatie; een blessure die hij opliep in het uitduel met Klundert op 13 mei 2023. Hij zal dit seizoen (zeer waarschijnlijk) niet meer in actie komen.