SHO – De Zwerver

Als afsluiting van het seizoen een wedstrijd van het eerste elftal tegen De Zwerver waarin niks meer op het spel stond. SHO sinds vorige week uit de zorgen en een tegenstander die al enkele weken geleden zeker was van degradatie. Derhalve een mooie gelegenheid om te starten met spelers die hun laatste wedstrijd in de hoofdmacht zouden spelen.
Onder bijna zomerse omstandigheden kon worden afgetrapt en al in de tweede minuut een enorme kans voor Yur Snoek waarop doelman Schutte ten koste van een corner kon redden. Het leek er op of SHO meteen korte metten met de tegenstander wilde maken maar dat viel vooralsnog behoorlijk tegen. Natuurlijk was SHO de bovenliggende partij maar de kansen die de Beijerlanders wisten af te dwingen bleven op het aantal vingers van één hand te tellen.
De ballen die wel tussen de aluminium rechthoek kwamen werden allemaal een prooi voor Schutte, nog steeds vervanger van eerste doelman Van Meerkerk, die zich in de heenwedstrijd bij de gelijkmaker van Ricky Bokhoven, ongeveer een kwartier voor tijd, zwaar blesseerde.
Aan de andere kant moest SHO ook attent blijven bij een aantal snelle counters van de Kinderdijkers. Na dik twintig minuten raakte Yur Snoek geblesseerd en werd vervangen door Danny Kanters. Na de korte drinkpauze liet SHO de teugels wat vieren en ontbrak het voorin aan scherpte om de bal in het net te krijgen zodat zonder treffers de rust werd bereikt.
Na de thee was de eerste kans voor De Zwerver maar Jeroen Eikelenboom bracht op de doellijn redding. Snel daarna brak Jesse Vermaat door de Kinderdijkse afweer en werd in kansrijke positie door de doelman gevloerd wat een terechte strafschop voor SHO opleverde. De sluitpost mocht de scheidsrechter dankbaar zijn dat hij zonder kaart op zak verder kon. Omdat niemand van de ‘afzwaaiers’ van SHO de pingel wilde nemen deed Kevin Angel het zelf maar en gaf Schutte geen kans: 1-0. Een paar minuten later werd een laag schot van Ingmar van Bruggen net voldoende door een verdediger van richting veranderd om Schutte kansloos te maken: 2-0. Pas het tweede competitiedoelpunt van de middenvelder in zijn 152e en laatste competitiewedstrijd voor SHO. Zijn eerste treffer maakte Van Bruggen op 3 oktober 2015 in de wedstrijd SHO – Kloetinge (1-2). Hij scoorde toen eveneens na ruim 50 minuten de gelijkmaker.
Net binnen het uur stond Assad el Harti op de goede plek om bij de tweede paal de bal onder de keeper door in het doel te frommelen: 3-0.
Daarna was de tijd voor het afscheid aangebroken. Dennis Groosjohan, 245 competitie- en 50 bekerwedstrijden, Ingmar van Bruggen, 152 competitie- en 31 bekerwedstrijden en Esra Pieters, 53 competitie- en 7 bekerwedstrijden (bij elkaar dus 450 plus 88 wedstrijden) gingen onder verdiend applaus naar de kant en voor hen kwamen hun logische opvolgers Aron van Schaik, Bart van Eck en Jesper Troost in het veld. Op driekwart van het duel kreeg ook Rowdy Rijsdijk nog speeltijd. Hij kwam tot 116 competitie- en 21 bekerwedstrijden namens SHO.
Hoewel door alle oponthoud de schwung wel uit de wedstrijd was voerde SHO de score nog wel verder op, Jesse Vermaat tekende voor 4-0 en Assad el Harti, ook hij vertrekt na één seizoen bij SHO, ramde na een langlopende SHO-aanval 5-0 in het doel. Het slotaccoord was voor de gasten, Rick Verloop ontsnapte aan de bewaking en redde de eer voor De Zwerver: 5-1.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stuurman, toepasselijke naam voor een referee, waarmee hij het seizoen 2022-2023 tot geschiedenis maakte, kregen de vertrekkers bij SHO uit handen van teammanager Jan van Dorp naast mooie woorden ook een fraaie bos bloemen.
Nog even wat feiten van de afgelopen jaargang: trainer Gilberto de Wildt gebruikte in de 26 competitiewedstrijden 29 spelers. Slechts één speler stond van het begin tot eind op het veld: doelman Niels Steehouwer met 2340 minuten. Tweede werd aanvoerder Dennis Groosjohan met 2130 minuten en derde werd Jesse Vermaat met 2123 minuten. Opvallend is verder dat Esra Pieters ‘slechs’ tot 1343 minuten kwam maar hij verscheen wel elke wedstrijd binnen de lijnen!
Competitietopscorer van SHO werd Jesse Vermaat met tien doelpunten gevolgd door Tim de Pender en Asad el Harti met ieder negen en Kevin Angel Queijo met acht doelpunten.
Uiteindelijk eindigde SHO met 41 punten op een keurige vijfde plaats van de ranglijst en valt daarmee net buiten de prijzen. Met wat betere resultaten tegen met name de ploegen uit het rechterrijtje had er mogelijk een nacompetitieplek voor promotie ingezeten. Maar de meeste hardcore SHO-ers zouden bij de start van de competitie blind voor het nu behaalde resultaat hebben getekend. Eén week was SHO lijstaanvoerder en ook één week stond SHO op de tiende plaats net onder de fatale streep die al snel weer kon worden verlaten, hoewel de spanning wel bleef om mogelijk weer te worden ingehaald.
Kampioen werd Heerjansdam, waarvoor ook vanaf deze plek de hartelijke felicitaties.
Nacompetitie voor promotie is er voor RVVH, XerxesDZB en BCVB. Nacompetitie voor handhaving is voor Spartaan’20 en SVOD’22 en CVV Zwervers, Rijsoord en De Zwerver degraderen naar de tweede klasse.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Yur Snoek, Ingmar van Bruggen, Esra Pieters; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Kevin Angel.
Wissels:
26’ Danny Kanters voor Yur Snoek
60’ Aron van Schaik voor Dennis Groosjohan
60’ Bart van Eck voor Ingmar van Bruggen
60’ Jesper Troost voor Esra Pieters
70’ Rowdy Rijsdijk voor Ferdinand Römelingh

Doelpunten:
50’ 1-0 Kevin Angel (strafschop)
53’ 2-0    Ingmar van Bruggen
59’ 3-0 Assad el Harti
71’ 4-0 Jesse Vermaat
82’ 5-0 Assad el Harti
88’ 5-1 Rick Verloop

Kaarten:
Scheidsrechter Mitchell Stuurman (28) uit Hoofddorp had geel voor Ferdinand Römelingh en Danny Kerpel van SHO en Tom Ferrier en Rick Verloop van De Zwerver.