SHO – Antibarbari

Het competitieloze weekend werd door SHO gebruikt om te oefenen tegen Antibarbari.
R.S.V. Antibarbari is dé studenten voetbalvereniging van Rotterdam met 24 elftallen (18 heren- en 6 dameselftallen), die uitkomen op verschillende niveaus binnen district West II/West I/Zuid I van de KNVB. Antibarbari is in 1991 opgericht en de naam is afkomstig van één van de werken van de filosoof Desiderius Erasmus. Hij schreef in 1520 het boek Antibarbarorum Liber wat zoveel betekent als “Het boek tegen de onbeschaafden”. Deze titel in de eerste naamval enkelvoud is vrij vertaald Antibarbari.
De Rotterdammers spelen in de tweede klasse zondag en staan tweede achter kampioen RBC uit Roosendaal.
Op dinsdag 1 maart van het vorig jaar was Antibarbari voor een oefenduel ook te gast bij SHO en dat werd 5-2 door doelpunten van Kevin Angel (2x), Sander de Heus (2x) en Tim de Pender.
Nadat SHO 5 door een 3-0 overwinning op WCR 2 op het hoofdveld kampioen was geworden, waarvoor de felicitaties, kon om 15.00 uur de wedstrijd tegen Antibarbari worden begonnen. Zo’n halve minuut na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jaap van Drunen kon het eerste doelpunt worden genoteerd. Jesse Vermaat gaf, met wat leek op een half mislukt schot, de doelman het nakijken: 1-0. In minuut acht verdubbelde Vermaat zijn productie en in de dertiende minuut had hij -met een frommelgoal na voorbereidend werk van Dedier Bos- zijn hattrick te pakken: 3-0. Het is overigens geen seizoensrecord, op 22 oktober vorig jaar maakte de dit keer niet aanwezige Tim de Pender in dezelfde tijd vier doelpunten in de bekerwedstrijd tegen Zestienhoven.
Een goed jaar geleden had SHO een kwartier nodig om tegen de studentenvereniging op 3-0 te komen, met toen wel drie verschillende doelpuntenmakers.
Met zo snel zo’n ruime voorsprong was van spanning geen sprake meer, voor zover daar bij een vriendschappelijke wedstrijd sprake van kan zijn. Nog net voor dat het halve uur erop zat trof Assad el Harti in iets meer dan een minuut tweemaal doel: 4-0 en 5-0. Daar had SHO in de vorige confrontatie tien minuten meer voor nodig. Op slag van rust kopte Ferdinand Römelingh een corner van Kevin Angel binnen: 6-0.
In de tweede helft drie verse krachten bij SHO, Jesse Vermaat, Danny Kerpel en Assad el Harti werden  vervangen door Jesper Troost, Job vd Meijde en Jurre Altena. Omdat SHO ongemerkt toch een versnellinkje lager ging spelen en wat minder scherp voor het doel werd bleef een grotere voorsprong uit. Maar de bank van SHO vond de marge toch ruim voldoende om Mees Keijzer, de achttienjarige doelman van SHO O23, in het laatste half uur zijn debuut te laten maken.
In de 83e minuut lukte het Antibarbari om de eer te redden: 6-1, maar het slotaccoord was voor Jurre Atena die via een Rotterdammer de zevenklapper volmaakte: 7-1