OSV Oud-Beijerland wint van hekkensluiter De Fendert

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex ‘Olympia’ tegen De Fendert een belangrijke overwinning weten te behalen. De formatie kon dankzij een 4-1 zege drie belangrijke punten bijschrijven.

De slotfase van de competitie zorgt dit jaar door de versterkte degradatieregeling weer voor de nodige spanning in de staart van de afdeling. Niet alleen blessures, maar ook schorsingen kunnen in deze fase weleens zwaar gaan wegen. Tegenstander De Fendert kon vanmiddag die problematiek al naast zich neerleggen; de degradatie was immers al een feit. Het jonge team van trainer Ad Palings heeft de blikken al op de toekomst gericht en liet zich vanmiddag van zijn beste kant zien. Zo ontstond er voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd. De thuisploeg wilde zich herstellen van de nederlaag van vorige week. Het werd daarbij in de openingsfase geholpen door een snel doelpunt. In de 11e min. al was het Jan Jaspers, die na een gestrande actie van Raylicho Babel, de zo belangrijke 1-0 wist binnen te schieten. Ook de 2-0 viel al kort hierna toen Shurnel Francois in de 18e min. op de juiste plek stond om een combinatie binnen de ‘16’ af te ronden. Toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd toen Serge Palings in de 31e min. vanaf de stip, na een vermeende overtreding van Youri van Ruiven op de spits, mocht aanleggen en doelman Donovan Levestone kansloos liet : 2-1. Het had ook zo maar 2-2 kunnen zijn, als de OSV-doelman, na een crosspass achter de OSV-verdediging, een minuut later Robert Remijn niet van een treffer had weten af te houden. Nu was het Edinho Piqué, die op slag van rust, na een overstapje van Shurmel Francois, een vrije doortocht kreeg en op beheerste wijze de 3-1 achter doelman Martijn Stomphorst wist binnen te schieten. Ook in de tweede helft weerden de bezoekers zich kranig en slaagde de thuisploeg er aanvankelijk niet in om de score uit te breiden. Een diepe bal bood Raylicho Babel in de 62e min. echter de gelegenheid om voor de 4-1 te zorgen. Het hanteren van de lange bal en vooral het ontbreken van doelgerichte pogingen (daar valt ‘heus waar’ op te trainen) aan beide zijden was er de oorzaak van, dat de stand geen wijziging meer onderging. Met nog drie speelronden voor de boeg is er nog volop spanning te beleven.

Op zaterdag 13 mei a.s. gaat OSV op sportpark ‘Molenvliet’ op bezoek bij Klundert, dat met 2-2 de punten deelde bij DFC. De Fendert ziet koploper en kampioen IFC op bezoek komen, dat thuis tegen SSS met 6-5 de ongeslagen status wist te behouden. Runner-up Groote Lindt, dat met 2-1 onderuit ging bij Rhoon, ontvangt SEOLTO op bezoek, dat in eigen huis Internos op 0-0 wist te houden. ZBC’97 ontvangt na de 1-3 overwinning tegen Zwaluwe DFC op bezoek. BZC’97 is op 20 mei a.s. de tegenstander van OSV op sportcomplex ‘Olympia’.

OSV Oud-Beijerland – De Fendert 4-1 (3-1): 11. Jan Jaspers 1-0; 18. Shurnel Francois 2-0; 31. Serge Palings 2-1 pen.; 44. Edinho Piqué 3-1; 62. Raylicho Babel 4-1.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Youri van Ruiven (76. Huub van der Hoogt), Quinton Burk en Calvin van Beijeren – Edinho Piqué,

Shurnel Francois en Edinho Piqué Tim Wiendels (63. Damon Tol) – Raylicho Babel (68. Renzo Dolk), Jan Jaspers en Marco van Daalen.

De Fendert: Martijn Stomphorst – Hein Bom, Michel Boelens, Kenzo Laros (59. Colin Bevaart) en Justin Nieuwland – Robert Remijn (70. Milan Polak), Hassan Hussein (70. Jesse Machielse), Mick Reijnders en Floris van Dis (80. Jesse van der Eijk) – Serge Palings en Joep Machielse.

Arbiter Jimmy Beljaars uit Zevenbergen kon de gele kaart op zak houde