’s-Gravendeel komt niet voorbij GHVV’13

’s-Gravendeel kwam voor de derde wedstrijd achtereen niet tot winst. Dat was tegen GHVV’13, de nummer twee in de competitie, misschien niet vreemd, maar kansen waren er te over voor de rood-witten.

Het werd een vermakelijke en aantrekkelijke eerste helft. Beide teams speelden vrij, op de aanval en gingen voor de winst.

De eerste doelpoging was voor de thuisploeg. Zoey Hoogwerf schoot de bal net over de kruising, na een aanval via Levi Vugts en Dejan Bislimi.

GHVV’13 bood ’s-Gravendeel de gelegenheid om naar voren te komen en creëerde daarmee ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg. Uit één van de diepe ballen werd Adisamat Abdala Orfane vrijgespeeld. Zijn lob over de uitkomende keeper Jurre de Ronde ging, gelukkig voor ’s-Gravendeel, ook over het doel.

Even later schoot Levi Vugts namens ’s-Gravendeel uit een moeilijke hoek hard in, het schot kon door keeper Davey Bouman met de vuisten worden gepareerd.

De aanvalslust van ’s-Gravendeel kwam verder op gang. Maurits Kuiper maakte een rush naar voren, Ryan Aarnoudse maakte het directe tegenstander Dennis Groenenboom behoorlijk lastig en Dejan Bislimi zag een schot gestopt worden door Bouman.

GHVV’13 kreeg nog een kans nadat Jurre de Ronde twijfelde met uitkomen. Door ingrijpen van Daan van Son werd de aanval onschadelijk gemaakt.

De 26e, 27e en 28e minuut van de wedstrijd waren drie wervelende minuten.

’s-Gravendeel kwam op 1 – 0 na een aanval die via de snelle Ryan Aarnoudse over rechts werd opgezet. De inspeelbal naar Levi Vugts werd vervolgens afgelegd naar de inlopende Zoey Hoogwerf, die scoorde.

De aftrap van GHVV’13 leverde meteen de 1 – 1 op. De verdediging van ’s-Gravendeel stapte niet goed uit, waarna Ken Luyendijk meteen de gelijkmaker binnen kon schieten.

De aftrap van ’s-Gravendeel leverde balverlies op, Adisamat Abdala Orfane werd op de rand van de ’16’ getackeld door Job van der Vorm, gevolg penalty en geel.

Ken Luyendijk nam de buitenkans graag in ontvangst en schoot GHVV’13 in twee minuten van achterstand naar voorsprong, 1 – 2.

’s-Gravendeel moest weer in de achtervolging, zoals het de laatste wedstrijden wel gewend was, maar het graag eens een keer anders wilde hebben.

In de 36e minuut viel bij GHVV’13 doelpuntenmaker Ken Luyendijk geblesseerd uit. Wellicht was de Geervliet/Heenvliet combinatie iets uit concentratie, want enkele minuten later was de stand gelijk. Een eerste aanval over rechts leverde ’s-Gravendeel nog een te zacht ingekopte bal van Maurits Kuiper op. De volgende aanval was wel raak. Weer over rechts kwam de trein op stoom via Ryan Aarnoudse. Uit de voorzet schoot Zoey Hoogwerf goed in, maar wist keeper Davey Bouman nog te redden. De rebound was voor de attente Dejan Bislimi, die wel doel trof, 2 – 2.

Kort voor de thee was Levi Vugts attent bij een strakke voorzet van Luke Remijn. Vugts schoot net naast. En ook nog net voor de rust schoot Ryan Aarnoudse naast het GHVV’13-doel. Kansen te over dus voor de thuisploeg, alleen te weinig effectiviteit.

De tweede helft was iets minder attractief. ’s-Gravendeel bleef aanvallen, temeer omdat er met winst ingelopen werd op GHVV’13 en de zekere plaatsen voor nacompetitie dan binnen handbereik zouden blijven.

Luke Remijn zag zijn schot gestopt worden door Davey Bouman, Maurits Kuiper schoot over. En een iets langere aanval via Remijn, Van der Vorm en Aarnoudse kon niet worden afgerond, omdat GHVV’13 goed verdedigde.

GHVV’13 kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, omdat bij ’s-Gravendeel de krachten weg leken te vloeien. Aanvoerder Frank van Gelderen was bij GHVV’13 de man die alle vrije trappen en

hoekschoppen nam. Uit een serie van drie hoekschoppen op rij kopte Adisamat Abdala Orfane in vrije positie naast het doel. Dat was een uitgelezen kans voor de bezoekers om de wedstrijd te kapen, maar het zat er niet in.

’s-Gravendeel zette met de inbreng van Perrie Huisman en Sjoerd van Elsen nog een soort van slotoffensief in maar kon geen potten breken.

Het kwam in de extra tijd nog goed weg toen GHVV’13 met vier tegen twee snel uitbrak. Door balverlies leidde deze aanval gelukkig voor de thuisploeg tot niets.

De 2 – 2 eindstand was voor GHVV’13 prima, ’s-Gravendeel schiet met het gelijkspel niet veel op.

Op zaterdag 13 mei speelt ’s-Gravendeel de volgende competitiewedstijd, uit bij GOZ in Mijnsheerenland.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son (36e Bryan Bos), Lorenzo van der Heijden, Maurits Kuiper, Luke Remijn, Job van der Vorm, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (71e Sjoerd van Elsen), Levi Vugts, Dejan Bislimi (71e Perrie Huisman).