’s-Gravendeel buigt in slotfase voor FC Vlotburg

VV S-Gravendeel

Elke wedstrijd die in deze fase van de competitie wordt gespeeld is belangrijk, zeker als het gaat om zicht te houden op een nacompetitieplaats. De uitwedstrijd bij FC Vlotburg was er daar ook weer één van. Zeker omdat concurrenten GHVV ’13 en Rockanje elkaar deze speelronde troffen. Maar dan moet er door de rood-witten ook gedaan worden wat nodig is, winnen. En dat viel zeker in de eerste helft niet mee.

Een fel spelend FC Vlotburg, met een sterke rugwind, speelde zeer opportunistisch, direct met lange ballen en zette bij ’s-Gravendeels balbezit direct druk op de bal.

’s-Gravendeel had het daar zichtbaar moeilijk mee, kon amper de vrije mensen op het middenveld bereiken en leed door die snelle druk op de bal vaak balverlies.

Het snel druk zetten op de bal door FC Vlotbrug leverde de thuisploeg al in de 7e minuut de voorsprong op. Vanaf de linkerzijde werd de bal diagonaal door de defensie van ’s-Gravendeel gespeeld. De vrije bal werd door Jordy Henderikx goed ingeschoten, 1 – 0.

’s-Gravendeel zette daar ook wat aanvallen tegenover. Dejan Bislimi wilde Perrie Huisman bereiken, de voorzet was iets te hoog. Daarna een vrije trap van Maurits Kuiper, die door keeper Nino Noordijk onschadelijk werd gemaakt.

Even later werd Maurits Kuiper door Job van der Vorm over links weggestuurd. Het lage, harde schot van Kuiper werd door Noordijk net tot hoekschop verwerkt.

In de 21e minuut leverde slordig balverlies in de verdediging van ’s-Gravendeel een grote kans op voor Eniola Cole. Zijn schot werd maar net door Jurre de Ronde gestopt.

’s-Gravendeel ging wel door met het opzetten van aanvallen, dit resulteerde in een kopbal van Perrie Huisman, net over het doel en Maurits Kuiper die een schot ook net over zag zoeven.

Daarentegen kwam FC Vlotbrug ook gevaarlijk terug, daarbij geholpen door Maurits Kuiper die terug wilde spelen op keeper de Ronde, de bal half raakte en de net ingevallen Quinten Dijkstra een niet te missen kans bood. Dijkstra schoot onder de uitlopende De Ronde door, de bal werd op de lijn weggewerkt door Daan van Son.

In de 44e minuut kwam ’s-Gravendeel er via Luke Remijn over rechts snel uit. De inspeelbal op Perrie Huisman was prima. Huisman werd binnen de’16’ geschept door keeper Noordijk. Scheidsrechter Vogelenzang zag er geen penalty in.

In de tweede helft kwam ’s-Gravendeel vlot gelijk. De voor Sjoerd van Elsen ingevallen Zoey Hoogwerf ging goed door tot aan de achterlijn. Hij omspeelde keeper Noordijk, schoot op doel, waarbij de bal door aanvoerder Scheringa met het hoofd in eigen doel werd gewerkt, 1 – 1.

Daarna was FC Vlotburg weer aan de beurt. Met een drietal aanvallen kort achter elkaar zette het de weg in naar een nieuwe voorsprong. In de 59e minuut had FC Vlotbrug pech en ’s-Gravendeel geluk. De behalve voetballend ook mondeling zeer erg aanwezige Simeon Seghers schoot vanaf zo’n 25 meter en trof doel. De pech was, dat de bal onderweg in buitenspelpositie het been van Arjen Speelman raakte, dus geen treffer.

In de 71e minuut kwam FC Vlotbrug wel op voorsprong. Het lukte de ’s-Gravendeelse verdediging niet om daadkrachtig in te grijpen in de eigen ‘16’, waarna weer Seghers er als de kippen bij was. Hij schoot de 2 – 1 binnen.

Na de aftrap pakte ’s-Gravendeel de draad weer op om terug te komen in de wedstrijd. Zoey Hoogwerf schoot net over en hij speelde even later Dejan Bislimi met een prachtige steekpass vrij. Het strakke schot van Bislimi werd door Noordijk met de handen en met behulp van de paal net naast getikt.

Dit was de opmaat voor de slotfase, waarin ’s-Gravendeel in de 79e minuut langszij kwam. Wederom was het Zoey Hoogwerf, die aan de basis stond van de aanval. Met een mooie bal zette hij Leon de Jong vrij voor keeper Noordijk. De Jong bleef rustig en schoof het leer rustig over de grond in de linker hoek, 2 – 2.

Beide elftallen speelden daarna gewoon voor de winst, Dejan Bislimi kreeg in de 83e minuut een strakke voorzet van Dustin Zomerhuis, maar zag zijn inzet op de lin gestopt worden door Noordijk.

Het werd een mooie eindfase, die tot aan de extra tijd naar een gelijkspel leek te gaan.

Maar in de 92e minuut speelde Simeon Seghers zich nog één keer vrij en schoot de bal met een mooie curve over Jurre de Ronde in de rechterkruising, 3 – 2. De winst ging naar FC Vlotburg.

Volgende week reist ’s-Gravendeel af naar Ouddorp naar WFB.

Opstelling FC Vlotbrug:

Nino Noordijk, Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa, Lester den Broeder, Sjors Allersma, Jordy Henderikx, Simeon Seghers, Fernando Winata (85e Tom Oole), Atida Hwenga, Arjen Speelman( 36e Quinten Dijkstra) , Eniola Cole (92e Ryan Doerga).

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Maurits Kuiper (77e Milan Verbaas), Job van der Vorm, Sjoerd van Elsen (46e Zoey Hoogwerf), Lorenzo van der Heijden, Dejan Bislimi, Luke Remijn, Perrie Huisman (77e Dustin Zomerhuis), Daan van Son, Bryan Bos (77e Bart Smilde).

Scheidsrechter: M. Vogelenzang