OSV Oud-Beijerland alsnog kopje onder bij SSS

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag de streekderby tegen SSS verloren. De formatie zag een bij rust verkregen 0-1 voorsprong in de tweede helft alsnog in een 4-1 nederlaag worden omgebogen.

Het thuisteam van trainer Henk Dirven nam in de openingsfase al snel het initiatief en trachtte met de lange bal de OSV-verdediging onder druk te zetten. Het leverde een aantal doelpogingen op, die door de OSV-doelman goed werden verwerkt. OSV deed daar in de openingsfase ook niet voor onder en had de pech dat door arbiter Manuel Lopes in de 12e min. een overtreding van Niels Huizer op Raylicho Babel op de rand ‘16’ niet op de juiste wijze werd ingeschat. Toch waren het de bezoekers, die op slag van rust wel de leiding namen. Een steekpass door het hart van de SSS-verdediging van Jan Jaspers deed Shurnel Francois vrij voor doelman Cas Abbas verschijnen en de 0-1 was een feit. De thuisploeg, die de derde plaats in het vizier had, moest in de tweede helft wel komen en zette de bezoekers dan ook opnieuw onder druk. Er moest evenwel een strafschop aan te pas komen om de ban te breken. Het was Dennis den Haan, die op de achterlijn omver gekegeld werd en van arbiter Lopes vanaf elf meter mocht aanleggen: 1-1. Het kostte de bezoekers weer even tijd om over de teleurstelling heen te komen. Het noodlot sloeg echter in de 81e min. alsnog toe. Een prima door Feni Beleti opgezette aanval werd door hemzelf ook op fraaie wijze afgerond: 2-1. Door een blessurebehandeling aan de zijlijn van de OSV-grensrechter lag het spel vervolgens een kwartier stil. Na de spelhervatting was de thuisploeg het beste bij de les. Eerst was het Dennis den Haan, die in de 86e min. vanaf de zijlijn naar binnen komend voor de 3-1 tekende en in de extra tijd was het Antonie Robalo Monteiro, die profiteerde van slordig balverlies in de OSV-verdediging en de 4-1 achter OSV-doelman Donovan levestone wist binnen te schieten. Het moment ook om meteen een einde aan de wedstrijd te maken. Door de nederlaag vanmiddag en de resultaten op de andere velden zakt OSV naar de 11e positie op de ranglijst. Een plek waar de blauwwitten uiteindelijk niet willen vertoeven.

Op zaterdag 29 april a.s. ontvangt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ De Fendert op bezoek, dat thuis met 0-3 verloor van DFC. SSS gaat op bezoek bij kampioen IFC, dat dit weekend vrij was van competitieverplichtingen. Groote Lindt gaat na de 5-2 overwinning tegen Hekelingen op bezoek bij Rhoon, dat bij Internos met 1-3 wist te winnen. Internos gaat op bezoek bij SEOLTO dat bij ZBC’97 met 2-3 de belangrijke drie punten wist mee te nemen. DFC ziet Klundert op bezoek komen, dat thuis met 1-2 aan het kortste eind trok tegen Zwaluwe, dat ZBC’97 zal ontvangen. Het weekend van 6 mei is ingepland als inhaalweekend. Klundert is op 13 mei a.s. de tegenstander van OSV op sportpark ‘Molenvliet’.

SSS – OSV Oud-Beijerland 4-1 (0-1): 45. Shurnel Francois 0-1; 58. Dennis den Haan 1-1 pen.; 81. Feni Bileti 2-1; 86. Dennis den Haan 3-1; 90+3. Antonie Robalo Monteiro 4-1.

SSS: Cas Abbas – Geir Sizoo, Jasper van de Velde, Mark de Bie en Niels Huizer – Tim van Zetten (56. Antonie Robalo Monteiro), Feni Bileti en Edison Warner – Joshua Nagelhout (56. Roy van Raam), Nick Rorijs en Dennis den Haan.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser (81. Renzo Dolk), Jordy Westein, Quinton Burk en Nick van Dijk – Romano Liefeld, Shurnel Francois (70. Kenzo Sanches) en Edinho Piqué – Raylicho Babel, Jan Jaspers en Marco van Daalen.

Arbiter Manuel Lopes uit Oisterwijk toonde in het sportieve duel de gele kaart aan de SSS-speler Niels Huizer en aan de OSV-spelers Nick van Dijk, Marco van Daalen en Donovan Levestone.