’s-Gravendeel speelt gelijk tegen NBSVV

’s-Gravendeel heeft een matig resultaat geboekt tegen hekkensluiter NBSVV en kwam niet verder dan 1-1.

’s-Gravendeel trainer Willemstijn had wel even moeten puzzelen in de opstelling, omdat hij door diverse redenen een aantal basisspelers miste.

De thuisploeg had weliswaar meer balbezit maar kon geen opening vinden in het stug verdedigende NBSVV. Zoey Hoogwerf mikte de bal te hoog na een knap opgezette aanval met Dejan Bislimi.

Het was oppassen voor de uitbraken van NBSVV. Zo was het Harmen Schipper die van dichtbij over het ’s-Gravendeelse doel schoot. Er gebeurde voor de rest niet iets bijzonders tot aan de veertigste minuut. De jeugdige Sjoerd van Elsen probeerde het van ongeveer twintig meter maar eens. Zijn poging werd onderweg nog getoucheerd, maar van de daaropvolgende hoekschop profiteerde s-Gravendeel niet. Nadat Ryan Aarnoudse op rand zestien werd gehaakt nam Maurits Kuiper de verantwoordelijkheid om de toegewezen vrije trap te nemen. De bal zeilde hoog over het doel.

Vlak na rust moest ’s-Gravendeel doelman De Ronde reddend optreden nadat Lucas Kleinjan zijn kwaliteiten testte. Kort hierna kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Ryan Aarnoudse werd door zijn medespelers gemist, helaas was het Thijs Moree die de bal achter zijn eigen doelman werkte 1-0.

Het was onsamenhangend bij ’s-Gravendeel. En waar de ploeg het niet van moet hebben is de lange bal spelen. Dat gebeurde te veel.

Bij NBSVV rook men dat een gelijkspel tot de mogelijkheden kon behoren en verscheen meerdere malen voor het ’s-Gravendeelse doel.

Zo deed Jonathan Estacio Melin het net beroeren maar dat was het zijnet, buiten het doel.

Tien minuten voor het verstrijken van deze wedstrijd kwam de gelijkmaker. Na een rommelige situatie voor het ’s-Gravendeel doel was het William Bernard die het laatste zetje gaf tegen de bal 1-1.

In de slotfase had NBSVV geluk nadat Eustaquio Jesus Nieto de bal over zijn eigen doel mikte. Doelman Robin Barendrecht had in blessure tijd nog een ‘glanzparade’ in petto op een poging van Dejan Bislimi en voorkwam dat ’s-Gravendeel er met de winst (misschien onverdiend) vandoor ging.

Volgende week weer een Hoeksche Waards onderonsje voor ’s-Gravendeel, dat dan afreist naar Zinkwegse Boys. Aanvang op Sportpark Beijerse Polder is 15.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Wesley Dijkstra (46ste Milan Verbaas), Bryan Bos (46ste Leonard van Maaren), Daan van Son, Maurits Kuiper, Sjoerd van Elsen, (83ste Dustin Zomerhuis), Leon de Jong, Zoey Hoogwerf, Ryan aarnoudse, Levi Vugts, Dejan Bislimi