OSV Oud-Beijerland lijdt pijnlijke nederlaag tegen DFC

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland leed vanmiddag op sportpark ‘De Krommedijk’ een gevoelige nederlaag tegen naaste concurrent DFC. Onder moeilijke omstandigheden wisten de bezoekers opnieuw niet tot scoren te komen en moest de formatie, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk met een 1-0 nederlaag huiswaarts keren.

De harde wind, die in de lengterichting over het veld stond, maakte het voor beide teams lastig om tot (goed) voetbal te komen. Het windvoordeel bleek voetballend gezien helemaal geen voordeel, want zowel in de eerste als in de tweede helft waren de beste (spaarzame) kansen voor het team dat tegen de wind in speelde. Al snel was duidelijk, dat het team, dat een doelpunt zou maken er met de punten vandoor zou gaan. Zo geschiedde ook, want uit een van de spaarzame aanvallen slaagde de thuisploeg er via Claudio Teneggi in om in de 74e min. de bal uit een scrimmage in het OSV-doel te werken: 1-0. Naast een schot van Renzo Dolk over de kruising, was het in blessuretijd nog Edinho Piqué die uit een vrije trap vanaf de 16-meterlijn had kunnen scoren, maar veel meer zat er vanmiddag helaas niet in.

Op zaterdag 1 april a.s. is OSV vrij van competitieverplichtingen en oefent het op sportcomplex ‘Olympia’ tegen FC Binnenmaas. DFC gaat op bezoek bij koploper IFC, dat vanmiddag bij Zwaluwe met 0-2 wist te winnen. Groote Lindt gaat na de 3-1 overwinning op ZBC’97 als runner-up naar nummer drie Internos dat vrij was. Bij een gelijkspel tussen beide teams zou IFC de vlag al kunnen hijsen. SSS, dat met 0-0 gelijk speelde bij SEOLTO, ziet Zwaluwe op bezoek komen. Klundert ontvangt, na de 1-0 nederlaag bij Hekelingen, Rhoon op bezoek dat met 5-0 zegevierde over hekkensluiter De Fendert. Na het Paasweekend ontvangt OSV op zaterdag 15 april koploper IFC op bezoek.

DFC – OSV Oud-Beijerland 1-0 (0-0): 74. Claudio Teneggi 1-0.

DFC: Daniël Jansen – Terrence Mulder, Calvin van der Horst, Max Hartendorp en Rick Baas – Cézary van Es (80. Randy van Prehn), Ruben Dijkema en Colin Reening (70. Yassine Amarouch) – Okan Arslan (90. Mike van der Pol), Claudio Teneggi en Leroy Rubio-Rijsdijk (80. Yassine Mabrouki).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Huub van der Hoogt, Jordy Westein, Quinton Burk en Clifford Robinson (71.Calvin van Beijeren) – Tim Wiendels, Sebastian Stapper (75. Renzo Dolk) en Edinho Piqué – Raylicho Babel (85. Ryan Langenberg), Kenzo Sanches en Marco van Daalen (85. Nivaldo de Vleeschhouwer).

De jonge arbiter Murat Baysan uit Dongen, die een prima wedstrijd floot, toonde in het sportieve duel de gele kaart aan de DFC-spelers Ruben Dijkema, Calvin van der Horst, Rick Baas, Yassine Mabrouki en Claudio Teneggi en aan de OSV-spelers Sebastian Stapper en Marco van Daalen. Door schorsingen (2) en vakanties (4) kregen vanmiddag aan OSV-zijde een aantal spelers de kans om zich in de hoofdmacht te laten zien