OSV Oud-Beijerland boekt nuttige zege tegen Rhoon

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft 4 maart op sportcomplex ‘Olympia’ een nuttige overwinning weten te boeken tegen naaste concurrent Rhoon. De formatie won, na een 1-1 ruststand, uiteindelijk meer dan verdiend met 3-1. 

 
Ook dit keer weer liep de thuisploeg al vroeg tegen een achterstand aan. Het bezoekende team van trainer Ronard Venekamp nam bij de eerste de beste gelegenheid in de 6e min. al de leiding. Het was Floyd Mastenbroek, die na een solo over de linkerkant met zijn schot de verre hoek van het doel achter Donovan Levestone wist te vinden: 0-1. Het duurde vervolgens even voordat de thuisploeg de wedstrijd kon doen kantelen. Nadat Kenzo Sanches in de 33e min. nog strandde op Rhoon-doelman Bas Oster, was de doelman in de 37e min. wel kansloos op de harde kopbal, uit een hoekschop van Jordy Westein, van diezelfde Kenzo Sanches: 1-1.  
Na de pauze kwam de thuisploeg sterker en alerter uit de startblokken. Nadat een eigen inzet via Jeffrey Zwaan in de 51e min. nog op de paal belandde, was het een minuut later Kenzo Sanches, die zijn kopbal op de paal zag eindigen. Ook uit een prima voorzet van Marco van Daalen kopte de stevige spits rakelings over. Maar in de 60e min.was het wel raak. Deze keer was het Edinho Piqué, die de spits in een een-twee vond en doelman Bas Oster had het nakijken: 2-1.  
OSV had in de 67e min. de marge verder moeten vergroten, maar Marco van Daalen zag zijn inzet, nadat hij de doelman reeds voorbij was, alsnog via de doelpaal naast gaan. Het overwicht van de thuisploeg werd in de 82e min. echter alsnog beloond met een treffer, toen Kenzo Sanches met een een-twee Edinho Piqué in stelling wist te brengen voor de 3-1. Beide kregen in de slotfase een publiekswissel voor hun sterke optreden deze middag.  

Op zaterdag 11 maart a.s. gaat OSV op sportpark ‘De Meeren’ op bezoek bij Seolto in Zevenbergen, dat vandaag met 1-1 gelijk speelde bij DFC. Rhoon ziet koploper IFC op bezoek komen, dat thuis met 12-0 zegevierde over Hekelingen. 

Runner-up Groote Lindt, dat met 1-1 gelijk speelde bij SSS, ontvangt thuis hekkensluiter De Fendert, dat thuis met 0-3 verloor van Internos. Klindert, dat met 3-0 zegevierde over ZBC’97, gaat op bezoek bij Internos. Op zaterdag 18 maart ontvangt OSV dan weer Zwaluwe op sportcomplex ‘Olympia’. 
 

OSV Oud-Beijerland – Rhoon 3-1 (1-1): 6. Floyd Mastenbroek 0-1; 37. Kenzo Sanches 1-1; 60. Kenzo Sanches 2-1; 82. Edinho Piqué 3-1.  

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Youri van Ruiven, Quinton Burk en Clifford Robinson – Quinten Balk (71. Shurnel Francois), Romano Liefeld en Edinho Piqué (90. Tim Wiendels)  – Jordy Westein, Kenzo Sanches (83. Jan Jaspers) en Marco van Daalen (83. Raylicho Babel). 

Rhoon: Bas Oster – Brandon Taylor, Kevin Hoedeman, Jeroen Oster en Jeffrey Zwaan – Kevin Stolk en Wesley Strootman – Maurice Heijboer, Floyd Mastenbroek (83. Stefan van der Vorm) en Jibbe van Kammen (71. Jordy Maatkamp) – Vincent Kroon (46. Jordy Kool). 

Arbiter Marin de Zwarte uit Vlissingen hield in het sportieve duel de kaart op zak.