OSV Oud-Beijerland fors onderuit bij Hekelingen

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportpark ‘Het Spui’ tegen Hekelingen een forse nederlaag moeten incasseren. De formatie van trainer Richard Verhoeven vond, na een 3-1 ruststand, een 6-3 eindstand op het scorebord terug.

Al vanaf het begin liep OSV achter de feiten aan. Een verre uittrap van Hekelingen-doelman Mickey de Ligt werd in de 3e min. verkeerd ingeschat, waardoor Nick Koopal op snelheid de OSV-verdediging kon verrassen. Zijn inzet werd weliswaar nog gekeerd door OSV-doelman Donovan Levestone, maar in de rebound was het Mickey Remy die alsnog wist te scoren: 1-0. Het werd er niet gemakkelijker op voor de bezoekers toen Mickey Remy in de 13e min. na een rush over de linkervleugel Nick Koopal voor het OSV-doel vond en deze via OSV-verdediger Nick van Dijk doel wist te treffen: 2-0. Maar een minuut later deed OSV al weer een poging om terug in de wedstrijd te komen, doch de inzet van Jordy Westein eindigde in handen van de Hekelingen-doelman. Uit een strafschop kwam OSV echter in de 39e min. op 2-1 door Jordy Westein, nadat Marco van Daalen binnen de ‘16’ werd geraakt. Het was slechts voor even, want na een snelle rush over de rechterkant was het Mickey Remy, die in de 44e min. met zijn voorzet Nick Koopal bij de tweede paal wist te vinden voor de 3-1.

De tweede helft was amper begonnen of er stond al 4-1 op het scorebord. Een misverstand in de OSV-verdediging werd door Nick Koopal in dank aanvaard. Hoewel OSV in de tweede helft aanvallender intenties toonde, moest het eerst nog tegentreffers incasseren. Zo was het OSV-doelman Donovan Levestone, die buiten zijn ‘16’ de bal verspeelde aan Nick Koopal (5-1) en vervolgens door een van richting veranderde inzet van Nick Bakker de bal uit het doel mocht halen voor de 6-1. Met het inbrengen van Quinton Burk kon Loek Visser doorschuiven achter de spitsen en beloonde hij zichzelf met een fraaie volley van buiten de ‘16’ voor de 6-2 en even later was het Nick van Dijk, die eveneens van buiten de ‘16’ voor een fraaie 6-3 kon tekenen. Het was echter te weinig en te laat om er nog een enigszins acceptabele uitslag uit te slepen. Het team van trainer Jordy van Baarle is door de overwinning de blauwwitten nu tot op een punt genaderd.

Op zaterdag 25 februari a.s. zal OSV op sportcomplex ‘Olympia’ een oefenduel spelen tegen Overmaas, de huidige koploper in 4E en staat ook het inhaalduel tussen Seolto en Rhoon op het programma. Rhoon, dat vandaag met 2-3 verloor van DFC, zal op zaterdag 4 maart a.s. de tegenstander van OSV zijn op sportcomplex ‘Olympia’. Hekelingen gaat op bezoek bij koploper IFC, dat bij runner-up Groote Lindt met 0-4 wist te winnen en inmiddels al een voorsprong heeft van 12 punten op de naaste concurrent. SSS ziet na de 2-2 bij Internos Groote Lindt op bezoek komen. Op 11 maart gaat OSV dan weer op sportpark ‘De Meeren’ op bezoek bij Seolto in Zevenbergen.

Hekelingen – OSV Oud-Beijerland 6-3 (3-1): 3. Mickey Remy 1-0; 13. Nick Koopal 2-0; 39. Jordy Westein 2-1 pen.; 44. Nick Koopal 3-1; 48. Nick Koopal 4-1; 56. Nick Koopal 5-1; 68. Nick Bakker 6-1; 79. Loek Visser 6-3; 85. Nick van Dijk 6-3.

Hekelingen: Mickey de Ligt – Niels van Scholl (65. Jelani Brewster), Luc Orgers, Menno Jansen en Miquel van Rijn – Jermaine van Pijkeren (59. Edinho Fortes Varela), Patrick Monteiro, Nick Bakker en Tim van Scholl – Nick Koopal (65. Nick Boer) en Mickey Remy.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Quinten Balk (46. Clifford Robinson), Loek Visser, Youri van Ruiven en Nick van Dijk – Jordy Westein, Romano Liefeld, Jan Jaspers (75. Quinton Burk) en Edinho Piqué (46. Raylicho Babel) – Kenzo Sanches en Marco van Daalen.

Arbiter Chryso Konings toonde in het sportieve duel slechts een gele kaart aan Raylicho Babel (OSV) voor het geven van commentaar