Leerlingen Hoeksch Lyceum kwamen massaal in actie voor de buurt

16 Februari zijn ruim 500 leerlingen van het Hoeksch Lyceum verrast met een Young Impact Take Over. Zij kregen vandaag geen les, maar ervaarden hoe zij met hun talenten een positieve impact kunnen maken op de samenleving. Zo organiseerden ze vandaag een massale opruimactie en zamelden ze houdbare producten in voor de Voedselbank. Deze dag werd georganiseerd door jongerenorganisatie Young Impact, een van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in ons land.

Young Impact Take Over
Zodra de Young Impact truck het schoolplein op komt rijden, is het één groot feest. Er wordt een podium opgebouwd en de DJ zorgt meteen voor een dosis energie. Tijdens het ochtendprogramma kregen alle tweede- en derdeklassers van het Hoeksch Lyceum workshops waarin ze gestimuleerd werden uit hun comfort zone te stappen. Zo kregen ze een kickboksworkshop en gingen ze onder leiding van KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum oefenen met gebarentaal. Daarnaast kregen alle leerlingen workshops waarin ze dieper ingaan op hun talenten en de thema’s die zij belangrijk vinden.

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Wij geloven dat iedere jongere een positieve impact kan maken met diens unieke talenten. Tijdens iedere Young Impact Take Over ontsteken we ‘vonkjes’ bij de deelnemende leerlingen: we laten hen ervaren dat zij het in zich hebben om een verschil te maken.”

Impact maken
In de middag kwamen alle leerlingen in actie voor een thema naar keuze. De leerlingen ruimden zwerfafval op, krijtten regenboogzebrapaden voor lhbti-acceptatie, schreven kaartjes voor verpleeghuis De Nieuwe Waard, zamelden houdbare producten in voor de Voedselbank en maakten kunstwerken over mentale gezondheid. De dag werd feestelijk afgesloten in de aula. 

Over Young Impact
Young Impact is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te maken. Daarom reist de organisatie heel Nederland door om jongeren in actie te laten komen op thema’s als klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en (mentale) gezondheid. Young Impact biedt programma’s voor scholen en organisaties – zoals de Young Impact Take Over – en organiseert evenementen zoals Young Impact Day en de Young Impact Awards. Daarnaast worden jaarrond verschillende campagnes georganiseerd om jongeren te bewegen impact te maken