Indrukwekkende herdenkingen 70 jaar Watersnoodramp

Gemeente Hoeksche Waard stond gisteren, op 1 februari, uitgebreid stil bij de Watersnoodramp van 1953. Op de indrukwekkende herdenkingen in Strijen, Piershil, Numansdorp, Heinenoord en ´s-Gravendeel kwamen veel belangstellenden af. Samen werd stilgestaan bij en teruggedacht aan de gebeurtenissen van 1953 en werden de 139 mensen herdacht die toen verdronken: 56 in de voormalige Ambachtsheerlijkheid in het buurtschap Schuring (Numansdorp), 40 in Strijen, 37 in ´s-Gravendeel, 2 op Tiengemeten en ook 2 in Heinenoord.

Burgemeester Aptroot en de wethouders legden in de 5 dorpen namens het gemeentebestuur een krans. Ook bestuurders van waterschap Hollandse Delta legden een krans. In Strijen legden leerlingen van CBS De Parel en OBS De Meerwaarde bloemen neer en lazen de namen op van de mensen die om het leven zijn gekomen. De herdenkingen werden georganiseerd door verenigingen in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta.

Audiotour `Watersnoodramp 1953´ officieel gelanceerd

Gisteren lanceerde wethouder Harry van Waveren in De Stêêne Hut in Numansdorp ook officieel de audiotour `Watersnoodramp 1953´. Op 14 plekken in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten kunnen bezoekers een QR-code scannen om de gebeurtenissen tijdens deze dramatische nacht te beleven. Meer informatie over de audiotour `Watersnoodramp 1953´ is te vinden op de website ramp1953.nl.

Herdenking 27 januari in Numansdorp/buurtschap Schuring

Afgelopen vrijdag, 27 januari, organiseerde Buurtvereniging `De Schuring´ al een uitgebreid herdenkingsprogramma in Numansdorp/buurtschap Schuring. Daar werden kransen gelegd door Buurtvereniging `De Schuring´ en locoburgemeester Van Waveren, samen met kinderburgemeester Chris Buitendijk. Aansluitend was er een kerkdienst.

Meer herdenkingsactiviteiten deze maand

Er zijn deze maand nog meer activiteiten om de Watersnoodramp te herdenken. Meer informatie over de herdenkingsactiviteiten vindt u op onze webpagina over de Watersnoodramp 1953.