Respectvol saluut op kerstavond

Op bijna 400 plaatsen in Nederland, België en Frankrijk werden op Kerstavond lichtjes geplaatst bij oorlogsgraven als een saluut aan de bevrijders van destijds om hen niet te vergeten en vandaag de dag te bedenken dat vrede niet vanzelfsprekend is.Ook in de Hoeksche Waard werden bij verschillende oorlogsmonumenten lichtjes ontstoken.In ‘s-Gravendeel verzamelden kinderen uit de groepen 8 van De Bouwsteen zich bij de oude begraafplaats aan de Kerkstraat, waar wethouder Adriaan van der Wulp een korte toespraak hield. Ook initiatiefnemer Bé van der Hoek was blij dat er zoveel kinderen waren gekomen en hij riep hen op om nooit te vergeten!Hierna werden er door de kinderen lichtjes geplaatst bij de verschillende oorlogsgraven. Na een stilte moment werd er naar de Algemene begraafplaats aan de Maasdamseweg gewandeld alwaar ook twee lichtjes werden geplaatst bij het oorlogsgraf van dhr. Verdonk, die hier een aantal jaar geleden is herbegraven

Foto: W. Vergeer