OSV Oud-Beijerland delft onderspit tegen Klundert

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportcomplex ‘Olympia’ de punten aan Klundert moeten laten. Na een 0-1 achterstand bij de rust wist de thuisploeg in de tweede helft een 1-2 nederlaag niet meer te ontlopen.

Klundert, het team van trainer Maik van de Kieboom, moest tot vandaag slechts een nederlaag incasseren en dat zelfvertrouwen straalde het team ook vandaag uit. Met veel inzet en vooral positiewisselingen bezorgde het de thuisploeg in de eerste helft handenvol werk. Eerst na een half uur spelen waren zij ook dicht bij de openingstreffer. OSV-doelman Donovan Levestone redde echter fraai op een inzet van Ramon Frijters en uit de hoekschop troffen de bezoekers de staander. Maar na 39 minuten stond de 0-1 dan toch op het scorebord, toen Jeffrey van Wingerden als enige voor het OSV-doel wel alert reageerde. Ook in de tweede helft toonden beide teams veel strijdlust, zonder evenwel tot echt uitgespeelde kansen te komen. Zo verzuimde Klundert na een uur spelen echter wel de voorsprong te vergroten en was het kort hierna Raylicho Babel, die zijn goede passeeractie met een schot hoog over het doel slordig eindigde. Een snelle en goed uitgevoerde counter van de bezoekers leverde in de 75e min. wel een treffer op. Het was Ramon Frijters, die na een dieptepass over de linker flank alleen op de OSV-doelman af mocht gaan en deze op beheerste wijze wist te passeren: 0-2. Twee minuten later lag de bal ook aan de andere kant al weer in het net toen Raylicho Babel wist te profiteren van een slordigheidje van Gijs den Hollander en ook doelman Youri van Wingerden vergeefs naar de bal liet grabbelen: 1-2. Het opportunisme van de thuisploeg zorgde in de slotfase nog wel voor veel ballen in de ‘16’, maar tot doelpunten leidde het niet meer. Door de nederlaag neemt OSV na vandaag een bescheiden 9e plaats op de ranglijst in. De selectie zal dit keer in januari 2023 niet op trainingskamp gaan en aanwezig zijn op de Nieuwjaarsreceptie van woensdag 4 januari 2023.

OSV Oud-Beijerland – Klundert 1-2 (0-1): 40. Jeffrey van Wingerden 0-1; 75. Ramon Frijters 0-2; 77. Raylicho Babel 1-2.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Youri van Ruiven, Loek Visser, Quinton Burk en Nick van Dijk (31. Raylicho Babel) – Edinho Piqué, Romano Liefeld, Shurnel Francois (46. Kenzo Sanches) en Quinten Balk –Jan Jaspers en Marco van Daalen.

Klundert: Youri van Wingerden – Stijn Visser, Bas Schuurmans, Gijs den Hollander en Kevin van Andel – Rijk van de Reijt en Grace Kitenge – Ramon

Frijters (90+2. Thomas Zeeman), Jeffrey van Wingerden en Nick van Leent (46. Alem Kuljuh) – Bas Ketting (85. Benjamin Veenman).

Arbiter Rick van Rijnsbergen uit Enspijk toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Shurnel Francois, Romano Liefeld (beide OSV) en Grace Kitenge (Klundert).

Jordy Westein ontbrak vanwege de geboorte van zijn dochter