Asieldier van de Week

Hoe toepasselijk is het als je in dit jaargetijde een nieuwe baas zoekt en Winter heet? Zo heet namelijk deze kruising Duitse Herder van negen maanden oud, die heerlijk aan het puberen is.
Door zijn enthousiasme en het feit dat Winter een pup is die echt nog het een en ander moet leren, haal je met Winter niet alleen gezelligheid, maar ook veel ‘werk’ in huis. Hij is lief en vriendelijk, maar Winter is geen hond voor iemand zonder ervaring en met weinig tijd. Zeker in de eerste periode na zijn adoptie zal de nieuwe baas van Winter aan de slag moeten, bijvoorbeeld met zijn verlatingsangst die zich uit in blaffen en janken en zelfs het slopen van spullen. Het alleen thuis blijven moet dus heel langzaam en zorgvuldig worden opgebouwd. Gelukkig is Winter jong en leergierig, dus een enthousiaste en geduldige baas die veel met Winter gaat trainen zal het vast lukken om hem te laten uitgroeien tot een fijne huisgenoot. Die ís Winter natuurlijk al, maar hij moet echt nog wat ‘bijgeschaafd’ worden. Voor Winter wordt daarom een ervaren baas gezocht en dan bij voorkeur een man, want daar reageert Winter gewoon beter op. Ook is het voor Winter fijn als hij zijn thuis niet hoeft te delen met andere dieren en ook niet met jonge kinderen. Tot slot is het goed om te weten dat Winter vrij waaks is en hoog kan springen en klimmen, een flinke omheining rondom de tuin is dus een must.
Wie serieuze interesse heeft in Winter en een liefhebber is van Duitse en Mechelse herders moet zeker met Winter komen kennismaken. Voor die persoon is hij een geweldig maatje! 

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.