Argos De Hooge Werf en het Shantykoor De Hoeksche Waard

Donderdagmiddag 15 december jongstleden gaf het Shantykoor De Hoeksche Waard onder leiding van dirigente Paula van Wanrooy een optreden bij Zorggroep ‘Argos De Hooge Werf’ in Poortugaal. Het was leuk om weer terug te zijn op vertrouwd terrein. Want het Shantykoor trad hier ook al in 2018 en in 2019 op. Dus een beetje ‘ons kent ons’. In 2021 kon het geplande optreden helaas niet door gaan. Toen gooide Corona roet in het eten. Maar nu zat er niets in de weg om samen een middagje plezier te maken. En dat lukte prima. Het optreden was gesponsord door de heer Mels Zoeteman namens de Stichting Ontspanningsfonds Ouderen. Deze stichting organiseert al 21 jaar gezellige evenementen voor de oudere medemens. En ja hoor, Mels moest er natuurlijk aan geloven en werd door Paula als kerstman uitgedost. Later werd het jongste koorlid Henk Kleijwegt ook gevraagd om even de mantel van de kerstman aan te trekken. Henkie bleek een beetje de Fred Astaire van het Shantykoor te zijn. De inwoners en het personeel van De Hooge Werf genoten enorm. Zo goed als de zorg is in dit fraaie complex, zo goed was ook het optreden van het Shantykoor. Veel leuke nummers passeerden de revue. Het repertoire omvatte die middag leuke zeemansliedjes en heerlijke meezingers, maar ook een aantal kerstliedjes. Dus van alles wat. De mensen waren blij en daar gaat het om. C’est La Vie