Terneuzense Boys – SHO

In de tweede competitieronde meteen maar de verste uitwedstrijd in Terneuzen. Twee jaar geleden stond dezelfde wedstrijd ook in speelronde twee op het programma maar door hevige regenval in de week vooraf en ook op de zaterdag ging er een streep door, net als een paar weken later door de hele competitie vanwege corona. Volgens de weersvoorspellers hing hetzelfde scenario ook dit keer als een zwaard van Damocles boven de wedstrijd maar uiteindelijk viel alles mee en was het veld in Zeeland prima bespeelbaar.

Niet helemaal gerust op een goede afloop zal de SHO-selectie in de bus zijn gestapt gezien de resultaten tegen de Zeeuwen vorig seizoen, 1-5 op eigen veld en 4-1 in de uitwedstrijd. In die wedstrijd ontbrak bij SHO Kevin Angel vanwege vijf eerder in het seizoen opgelopen gele kaarten.
Een en ander had ook uitwerking op het Beijerlandse publiek dat maar mondjesmaat de moeite had genomen om het gaspedaal voor de 120 kilometer in te trappen. Zelfs de supporters die al meer dan veertig jaar SHO uit en thuis volgen lieten het afweten.

Bij de gastheren waren om uiteenlopende redenen vier vaste basiskrachten niet beschikbaar waaronder Miroslav Peric, in de vorige twee wedstrijden de grootste plaaggeest voor SHO en die ook in beide ontmoetingen een doelpunt voor zijn rekening nam.

Bij SHO één wijziging in de basiself, Tim de Pender was de vervanger van de vorige week geblesseerd uitgevallen Assad el Harti.
Hoewel het dus in alle opzichten een zonnige dag was voor SHO verscheen er in de derde speelminuut toch een donkere wolk voor de in het geheel wit gehulde formatie van trainer De Wildt. Na een van de eerste aanvallen van Terneuzense Boys lukte het de SHO afweer niet om resoluut op te ruimen waarna Rick Gort, één van de doelpuntenmakers op de Kikkershoek, de bal in de benedenhoek wist binnen te prikken: 1-0.
Gelukkig sloop niet de angst en twijfel in de Beijerlandse benen en werd de jacht op de gelijkmaker meteen ingezet. Het leverde al snel een aantal serieuze mogelijkheden op maar teveel werd de bal hoog in de zestien gepompt wat doelman Pijnenburg niet verontrustte.

De thuisploeg werd steeds meer op eigen helft vastgezet en zo’n vijf minuten voor de rust viel de verdiende gelijkmaker die al een tijdje in de lucht hing. Rechtsachter Jeroen Eikelenboom kon de bal pasklaar op het hoofd van de volledig vrijstaande Tim de Pender leggen die simpel en fraai kon binnenkoppen: 1-1.

In de tweede helft kwam Dennis Outermans Ferdinand Römelingh aflossen die in de eerste helft tegen geel was aangelopen. SHO nam het heft weer in handen en Kevin Angel ging meer en meer de wedstrijd regiseren. Het duurde toch nog een kwartier om de thuisploeg op de knieën te krijgen. Een voorzet van SHO’s spelmaker werd door Jesse Vermaat in het doel gewerkt: 1-2. Het bleek het breekpunt in de wedstrijd en het was al meteen duidelijk dat SHO de winst niet meer zou weggeven.

Een paar minuten later, Rik Schouten was in het veld gekomen voor Esra Pieters, mocht Kevin aan de rechterkant een vrije trap nemen. De hoge bal werd in de drukte voor het Zeeuwse doel door Danny Kerpel opgepikt en verzilverd: 1-3.
Vooral Kevin Angel kon zich daarna uitleven, de moegestreden thuisploeg bood nog nauwelijks tegenstand. Een prachtige uithaal van Kevin vanaf de linkerflank eindigde buiten bereik van Pijnenburg op de lat.

Ingmar van Bruggen kwam vervolgens Robin Winkels aflossen en na nog een paar ingrepen van de sluitpost kon Tim de Pender, na een hoekschop van Kevin Angel, tekenen voor zijn tweede doelpunt van de dag: 1-4.
Een paar minuten later ontsnapte Jesse Vermaat aan buitenspel en kon solo op Pijnenburg af die hij kansloos liet: 1-5. De 19-jarige verrassing van dit seizoen bij SHO kreeg nog mogelijkheden om een hattrick te voltooien maar daar wenste de keeper niet aan mee te werken.
Ongeveer vijf minuten voor tijd liep Cor-Pieter Pander tegen zijn tweede gele kaart aan waardoor hij iets eerder dan de rest richting douches kon vertrekken. Opvallend wel, in de wedstrijd van maart op de Kikkershoek was het Dennis Groosjohan die er met dubbel geel in de slotfase vanaf kon en in de return die op 7 mei werd gespeeld overkwam dat Miroslav Peric.
Na de ruime overwinning was de sfeer in de bus op de terugreis logischerwijs aanmerkelijk beter dan na de oorwassing van ruim vier maanden geleden waardoor SHO nog in nacompetitieproblemen leek te komen.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Dennis Outermans voor Ferdinand Römelingh
62’ Rik Schouten voor Esra Pieters
75’ Ingmar van Bruggen voor Robin Winkels
Doelpunten:
03’ 1-0 Rik Gort
40’ 1-1 Tim de Pender
60’ 1-2 Jesse Vermaat
62’ 1-3 Danny Kerpel
76’ 1-4 Tim de Pender
83” 1-5 Jesse Vermaat

Kaarten:
Scheidsrechter Jeroen Noordhoek had gele kaarten voor Dennis Groosjohan, Ferdinand Römelingh en Kevin Angel van SHO en Cor-Pieter Pander (2x=rood 86e min.) van Terneuzense Boys.