SHO – DCV

n speelronde vijf al een echte topper op de Kikkershoek met het bezoek van (mede)koploper DCV en SHO op één punt in de achtervolging.
De trainersstaf van SHO stuurde dezelfde elf het veld in die twee weken geleden de uitwedstrijd tegen Rijsoord met 4-1 wisten te winnen. Al snel bleek dat het voor de wit/zwarten bepaald niet makkelijk zou worden want DCV dwong al in de eerste vijf minuten twee hoekschoppen af die verder geen rendement opleverden. Na het korte offensief kwam de wedstrijd meer in balans maar mede door een ruim aantal buitenspelsituaties bleven grote kansen achterwege. Zonder afbreuk te willen doen aan de eerlijkheid van clubgrensrechters maar omdat scheidsrechter Roelof Luinge werd gesteund door neutrale assistenten zullen de meeste fluitsignalen bij de offside-situaties ongetwijfeld terecht zijn geweest.
Pas na ruim een half uur de eerste echte kans voor SHO. Kevin Angel trok vanaf de rechterkant de bal voor het doel waar vervolgens Tim de Pender de bal in handen van doelman De Keijzer kopte. De sluitpost had daarvoor al een paar maal hoge voorzetten simpel onschadelijk gemaakt. Een goeie tien minuten voor de rust ging Robin Winkels geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Ingmar van Bruggen.
Door nog een aantal blessuregevallen kwam er tamelijk wat extra tijd bij en kreeg SHO na een overtreding op Tim de Pender net binnen de zestien een strafschop te nemen. Scheidsrechter Luinge stond er dichtbij en aarzelde geen moment om naar de stip te wijzen en volgden er ook geen protesten van Krimpense kant.
Penaltynemer Kevin Angel koos dezelfde hoek als vorige week tegen Zestienhoven maar omdat doelman De Keijzer ook die kant koos kon hij het schot keren en de rebound leverde ook niks op.
Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks maar van lieverlee kreeg SHO toch de overhand.
Na een klein uur lanceerde Kevin Angel met een prachtige pass Tim de Pender, helaas kreeg de Krimpense keeper nog net een hand tegen de inzet zodat de schade beperkt bleef tot een corner.
Even later een kans voor Jesse Vermaat die de bal laag inkopte, via de stuit verdween de bal over het doel. Ook bij nog dreigende situaties bij akties van De Pender en Vermaat bleef de DCV afweer overeind.
Voor het laatste kwart kwam Dedier Bos Esra Pieters aflossen wat door pa Harald, als gelegenheidsspeaker, trots kon worden omgeroepen. De invaller stond nog maar net in het veld toen er kon worden gejuicht. Bart van Eck kwam bij de tweede paal, na een aanval die afgeslagen leek, in balbezit en haalde hard en halfhoog uit: 1-0.
SHO had nu het heft in handen en DCV leek het tamelijk moeilijk te hebben na de tegenslag.
Bijna tien minuten na het openingsdoelpunt dook Tim de Pender op in het strafschopgebied, ging wijselijk niet voor eigen eer maar legde goed af op Dedier Bos die schuin en vrij voor het doel hard binnenschoot: 2-0. Pa Harald nog verder in de gloria en (belangrijker…!) wedstrijd beslist.
Het tweede competitiedoelpunt voor ”Bossie” die, na uitstapjes naar ‘s Gravendeel en OSV, is teruggekeerd bij SHO. Zijn eerste en tot dat moment enige competitiedoelpunt maakte hij op 25 mei 2019 in de thuiswedstrijd tegen degradant De Meeuwen (4-1) als invaller voor Ricky Bokhoven.
In de slotfase nog een dubbele wissel bij SHO, Dennis Outermans en Rik Schouten voor Ferdinand Römelingh en Jesse Vermaat. DCV zette nog even aan om nog minimaal de eer te redden, dwong Niels Steehouwer nog tot een fraaie redding, maar verder dan pakweg een stuk of tien corners kwam de promovendus niet meer.
Eindelijk lukte het de wit/zwarte afweer om na zestien wedstrijden met een clean sheet de kleedkamer op te zoeken. Omdat SHO de enige was uit de top vijf die de wedstrijd wist te winnen leverde dat meteen de koppositie op. Dat had vooraf waarschijnlijk niemand durven denken of hopen. Deze week kunnen we er in ieder geval van genieten.
De laatste keer dat SHO koploper was is alweer vier jaar geleden toen SHO in een ”Westlandse” afdeling winnaar werd van de eerste periode.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.

Wissels:
36’ Ingmar van Bruggen voor Robin Winkels
68’ Dedier Bos voor Esra Pieters
84′ Rik Schouten en Dennis Outermans voor Jesse Vermaat en Ferdinand Römelingh.

Doelpunten:
71’ 1-0 Bart van Eck
80’ 2-0 Dedier Bos

Kaarten:
Scheidsrechter Roelof Luinge, hij floot eerder op 3 februari 2018 de wedstrijd Heinenoord – SHO (1-0) en een jaar later op 9 februari 2019 BVCB - SHO (0-1), had zijn zaakjes goed op orde en geen kaarten nodig. Respect voor de 67-jarige inwoner van Bussum hoeveel conditie hij nog ten toon spreidt zowel in als na de wedstrijd.