Militaire oefeningen op het water

Van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november vinden er onder andere in onze gemeente militaire oefeningen plaats (soms ook ´s avonds). Deze worden gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.

De militairen voeren een zogenoemde `counter terrorisme training´ uit. Daarbij gaan zij varen en vallen zij vanaf het water een aantal objecten op land aan. Een vergelijkbare actie vindt ook plaats op het water waar een varend schip het doel zal zijn. Er wordt gebruikgemaakt van oefenmunitie (verf- en zeeppatronen). Aan de oefening nemen 25 personen deel en de oefening wordt ondersteund met 2 helikopters en 2 militaire boten.

Melden van klachten

Heeft u algemene klachten waarbij géén sprake is van schade? Neem dan contact op met de sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade: communicatie.13LTBRIG@mindef.nl.

Is er wel sprake van schade? Meld dit dan onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade enzovoort aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoon: 030 – 218 04 20
Of e-mail: JDVclaims@mindef.nl.