De Rouwkeuken: Nu ook in Strijen

In 2021 is de Rouwkeuken gestart in Zuid-Beijerland en heeft aangetoond dat er grote behoefte aan is. Daarom is, naast de samenkomsten in Zuid-Beijerland, een tweede Rouwkeuken in oprichting in Strijen.

Te rauw voor jou alleen? Kom dan samen koken!

Na een groot verlies rouwen we. Rouwen kan gaan om een persoon of om een situatie (scheiding, gezondheid, werk). Elk rouwproces kent sterke overeenkomsten maar geen twee personen rouwen hetzelfde. Hoewel het belangrijk is om goed te rouwen, ontbreekt het vaak aan kennis om hier op een juiste manier mee om te gaan.

Met de “donkere dagen” in het vizier blijkt dat er juist nu behoefte aan contact is.

Welzijn HW en Peggy de With willen weer de mogelijkheid gaan creëren om in een veilige en prettige omgeving te praten over verlies in welke vorm dan ook.

Doormiddel van samen koken, eten en praten bieden wij ruimte om met elkaar hierover in contact te komen. Ervaringen te delen en te onderzoeken wat jij nodig hebt.

Er kan gericht aandacht gegeven worden door Tjitske en Renata, ervaringsdeskundigen op dit gebied die de gesprekken richting zullen geven indien nodig, maar zeker ook door onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Bij voldoende aanmeldingen vindt de Rouwkeuken plaats van November 2022 tot en met Maart 2023 op de volgende locaties:

Strijen:

Start dinsdag 1 november 17:30 tot 20:00 uur bij Buurthuis “Me Mekaar”, Kerkstraat 73

Vervolg: elke 1e dinsdag van de maand zelfde tijd

Zuid-Beijerland:

Start dinsdag 8 november 17:30 tot 20:00 uur bij de Passiehoek, Gravin Sabinastraat 40

Vervolg: elke 2e dinsdag van de maand zelfde tijd

Kosten per keer € 10,00 inclusief 3 gangen maaltijd, koffie /thee en begeleiding in de gesprekken.

Voor de ingrediënten wordt gezorgd, u gaat wel samen koken.

Voor meer informatie en aanmelden voor beide Rouwkeukens tot uiterlijk 27 oktober kunt u mailen naar marianne.groothand@welzijnhw.nl of bellen met Welzijn HW 088-7308900