Asieldier van de Week

Poes Rosa kwam in juli in De Dierenstee terecht en vond na een paar maanden een fijn thuis. Helaas is Rosa toch weer terug in de opvang, omdat men toch wel schrok van haar felle kant.

De twee jaar oude Rosa werd op (te) jonge leeftijd geadopteerd moeder gescheiden. Rosa kwam terecht bij een lieve dame die een gezellige schootkat zocht, maar Rosa bleek dat niet te zijn. Integendeel, Rosa groeide uit tot een energieke poes die duidelijk niet haar energie kwijt kon in de flat waar ze woonde en die soms uit het niets kon uithalen naar haar baas. Waarschijnlijk was Rosa gefrustreerd omdat ze niet naar buiten kon, ze vertoonde daarmee niet het gedrag dat men had verwacht. Dat is ook lastig wanneer men een kitten adopteert, want daar is het karakter immers nog niet goed van bekend.
In de opvang heeft men Rosa leren kennen als een lieve en gezellige poes die graag aandacht wil en haar pittige kant alleen toont als ze denkt daar een reden voor te hebben, bijvoorbeeld als ze ongewild opgepakt wordt. Als Rosa haar gang kan gaan en buiten haar energie kwijt kan, is ze gewoon een hele leuke huisgenoot. Rosa kan overigens ook heerlijk luieren, dus ze hoeft echt niet de hele dag te worden uitgedaagd.
Met de andere katten in haar kamer heeft Rosa niet echt een klik, de voorkeur gaat daarom uit naar een plekje waar ze het enige huisdier is. Wie heeft een rustig thuis met tuin voor Rosa en vindt het niet bezwaarlijk dat ze af en toe wat fel uit de hoek kan komen?


Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.