OSV Oud-Beijerland moet meerdere erkennen in Groote Lindt

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft de eerste competitiewedstrijd tegen Groote Lindt verloren zien gaan. De bezoekers trokken na een 2-1 ruststand met 5-1 aan het kortste eind, nadat het team al snel in de tweede helft met tien man kwam te staan.

De thuisploeg van trainer Randall Neeskens nam op de natte grasmat meteen vanaf de aftrap het initiatief. Het dwong dan ook al meteen een aantal corners af, maar het waren de bezoekers die de score openden. Na een fraaie actie van Marco van Daalen was het Kenzo Sanches, die uit de voorzet doelman Raymond Klootwijk van dichtbij wist te passeren: 0-1. Maar uit een vrije trap kwam de thuisploeg in de 21e min. weer langszij, toen Hicham Bachau met het linkerbeen de bal van buiten de ’16’ langs de muur in de voor hem linker benedenhoek wist te schieten: 1-1. Nauwelijks vijf minuten later stond ook de 2-1 op het scorebord. Opnieuw was het Hicham Bachau die ditmaal de bal uit een onderschepte voorzet voor zijn voeten zag vallen en doelman Donovan Levestone van dichtbij kansloos liet.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de bezoekers stonden met 10 spelers binnen de lijnen. Arbiter Stan Hermans toonde Jordy Westein na een overtreding aan de zijlijn direct de rode kaart. Het overwicht van de thuisploeg werd hierna almaar groter en werd al snel gevolgd door een treffer. Het was een schot van Nasir El Arbaoui van buiten de ’16’ dat in de 54e min. via de doelpaal in het net belandde: 3-1. Hiermee was het verzet van de bezoekers gebroken. Na een afvallende bal uit een corner wist Danny Bos drie minuten later de bal opnieuw over de doellijn te werken (4-1) en was het ten slotte invaller Walid Abdellaoui die in de 77e min. via de doelpaal voor de 5-1 eindstand tekende.

Groote Lindt – OSV Oud-Beijerland 5-1 (2-1): 14. Kenzo Sanches 0-1; 21. Hicham Bachau 1-1; 26. Hicham Bachau 2-1; 54. Nasir El Arbaoui 3-1; 57. Danny Bos 4-1; 77. Walid Abdellaoui 5-1.

Groote Lindt: Raymond Klootwijk — Ali Zahidi, Danny Bos, Wouter Jansen en Koen Maes (78. Mohammed Auassar) — Nasir El Arbaoui, Hicham Bachau (78. Sonny Schouten) en Max Spruit — Thom Hoogakker (61. Moustakim Atlagh), Wesley de Hoog (78. Youri Visser) en Max Klop (72. Walid Abdellaoui).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone — Youri van Ruiven (72. Nick van Dijk), Romano Liefeld, Quinton Burk en Clifford Robinson — Jordy Westein, Quinten Balk (72. Tim Wiendels) en Edinho Pique (61. Damon Tol) — Raylicho Babel (61. Renzo Dolk), Kenzo Sanches en Marco van Daalen (61. Jan Jaspers).

Arbiter Stan Hermans uit Etten-Leur toonde de rode kaart aan Jordy Westein (49.) en verder geel aan Koen Maes (Groote Lindt) en Raylicho Babel (OSV)