Honderden Zappers maakten de Hoeksche Waard weer een stuk schoner tijdens de World Cleanup Day!

Overal kwam je 17 september Zappers tegen. In het kader van de World Cleanup Day hadden de RAD en gemeente Hoeksche Waard inwoners opgeroepen om samen hun eigen buurt op te ruimen. Met succes! Jong en oud waren samen zwerfafval aan het oprapen. Alleen al voor de World Cleanup Day hebben zich meer dan honderd nieuwe Zappers aangemeld bij de RAD!

Het voorkomen en rapen van zwerfafval leeft in de gemeente Hoeksche Waard. Sinds het starten van de campagne hebben al bijna 400 inwoners zich aangemeld als Zapper. Met de geleende grijper die Zappers van de RAD hebben gekregen, dragen inwoners dan ook bij aan een steeds schonere gemeente. Daarnaast voert de gemeente ook verschillende campagnes gericht op gedragsverandering, zodat er steeds minder zwerfafval op de grond belandt.

Uit de metingen die jaarlijks gedaan worden blijkt dan ook dat deze aanpak werkt. De gemeente Hoeksche Waard scoort op een hoog niveau. Wie ook geïnspireerd is door de opruimacties en graag Zapper wil worden, kan zich het hele jaar door aanmelden en krijgt dan een grijper van de RAD. Zappers krijgen ook informatie, foto’s, nieuwtjes en inspirerende video’s op de Facebook-pagina “Ik ben Zapper in Hoeksche Waard” en kunnen hier ook ervaringen uitwisselen.