`s-Gravendeel speelt gelijk tegen Blijdorp

´s-Gravendeel verspeelde in Rotterdam een 0-3 voorspong tegen Blijdorp en moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Al na twee minuten was het raak voor ´s-Gravendeel. Een dieptepass van Robin van der Vlist van achteruit bereikte aan de linkerkant Nathan Verbeek. Nadat Verbeek de bal voorgeven had was het Zoey Hoogwerf die ´s-Gravendeel op de vroege voorsprong bracht, 0-1.De Seuters hadden er zin in. Tien minuten later werd er weer gescoord. Nu was het Dejan Bislimi die de bal, die terug kwam van de lat na een poging van Levi Vugts, tegen het net werkte 0-2. Blijdorp had even geen antwoord op het spel van ´s-Gravendeel en kwam sporadisch in de buurt van doelman Jimmy Waasdorp. Zoey Hoogwerf mocht na éénentwintig minuten spelen zijn tweede doelpunt aantekenen, 0-3. De bal werd terug gelegd door Ryan Aarnoudse.

Maar gaandeweg sloop er een soort van gemakzucht binnen de ´s-Gravendeelse ploeg. Blijdorp kon een paar keer aanvallend gevaarlijke dingen laten zien. En het verkleinde de stand naar 1-3. Moet gezegd worden dat de dienstdoende arbiter wel erg makkelijk een vrije trap toekende op rand zestien. Desalniettemin werd de vrije trap snoerhard achter Jimmy Waasdorp binnen geschoten. Dat bood perspectieven voor de Rotterdammers. Drie minuten na de aansluitingstreffer was daar de 2-3. Met een fraaie schijnbeweging werd een ´s-Gravendeelse verdediger `het bos ingestuurd´. De Blijdorp aanvaller draaide de bal knap in de verre bovenhoek. Met deze stand werd er gerust.

De tweede helft was niet lang op gang en Blijdorp kwam op gelijke hoogte. Vanuit een corner werd de bal achter doelman Jurre de Ronde binnen gekopt. De twee ploegen probeerden toch een winst eruit te halen, maar waren gedurende de tweede helft niet meer in staat om te scoren. Aan de kant van ´s-Gravendeel kregen Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman en de af en toe hard aangepakte Levi Vugts wel de kansen ervoor.

Volgende week begint de bekercompetitie. ´s-Gravendeel begint met een thuiswedstrijd tegen het in de vierde klasse B uitkomende Cabauw. Aanvang op Sportpark De Trekdam is 14.30 uur.

Voor ´s-Gravendeel kwamen uit:

Jimmy Waasdorp, Jurre de Ronde, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Youri Ton, Job v/d Vorm, Ryan Aarnoudse, Robbie v/d Weg, Levi Vugts, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Dejan Bislimi, Luke Remijn, Robin v/d Vlist, Daan van Son en Nathan Verbeek

Het verslag is gemaakt door Jeffrey Nathalia, elftalleider van ‘s-Gravendeel.