Taalwandeling over Tiengemeten groot succes

Druk pratend met elkaar liep vorige week 40 deelnemers en taalvrijwilligers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard over het mooie eiland Tiengemeten voor een Taalwandeling. De natuur en de dieren werden bewonderd en zo nodig werd gevraagd wat in het Nederlands de naam van het dier of de plant is. Het woord Schotse Hooglander was voor menig anderstalige een uitdaging om uit te spreken.

Ook veel taalvrijwilligers en deelnemers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard gaan er even een paar weken tussenuit. Om de zomerstop goed te beginnen, organiseerde het DigiTaalhuis een taalwandeling over Tiengemeten. Om kwart voor tien stroomden van alle dorpen van de Hoeksche Waard deelnemers toe. Sommigen hadden ook hun kinderen meegenomen; zo werd het een gezinsuitje.

Aan de overkant van het water stond boswachter Otto de Kat de goep al op te wachten. Hij vertelde waarom Tiengemeten zo’n bijzonder eiland is en waar in het bijzonder op kon worden gelet. Op de picknickplaats achter het Bezoekerscentrum werd de bolderkar met drinken achtergelaten en startte de wandeling naar het hoogste punt van het gebied. Deze wandeling was niet zo lang, maar onderweg is van alles te zien  (geiten, Schotse Hooglanders, vlinders, mooie vergezichten enz.) waar natuurlijk ook een foto van gemaakt moest worden. Onderweg werd er druk in het Nederlands gekletst.

Terug op de picknickplaats kwamen allerlei lekkernijen tevoorschijn die mensen zelf hadden gebakken. Zo maakte iedereen kennis met elkaars eetcultuur en ook dat leverde weer genoeg gespreksstof op. Niet alle taallessen stoppen tijdens de vakantie, zo gaat de online Babbelbox ook in de zomervakantie gewoon door.

Foto: Boswachter Otto de Kat geeft aan het begin van de Taalwandeling uitleg over Tiengemeten aan de mensen van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard.