Hoeksche Huiskamers zijn voor alle leeftijden!

Dat bleek dinsdag 28 juni, want toen kwamen er leerlingen van het Yuverta Klaaswaal, in het kader van de Duurzaamsheidsdag, onverwachts in de Hoeksche Huiskamer van Westmaas op bezoek. Voor de Duurzaamheidsdag hadden zij hun tent opgezet op het grasveld achter de Munnik om van hieruit de bewoners hun hulp aan te bieden bij het verzorgen van hun tuinen en om ledlampen uit te delen.

En om daar hun zelf gebakken pannenkoeken aan de bewoners uit te delen. Omdat op de dinsdag de Hoeksche Huiskamer in de Munnik georganiseerd wordt, werd al snel besloten om dit pannenkoekenfestijn gezamenlijk te doen. Er werden tafels en stoelen bijgeschoven en de leerlingen mengden zich met de bezoekers van de Hoeksche Huiskamer. Er ontstonden, onder het genot van heerlijke pannenkoeken, leuke en bijzondere gesprekken. Er was veel belangstelling voor elkaar. De reacties waren dan ook allemaal erg positief. Zo zei bijvoorbeeld een bezoeker van de Hoeksche Huiskamer: “Ik vind dit geweldig ik geniet hier zo van! Heerlijk die verhalen van die jongeren”.

Dus zeker voor herhaling vatbaar!

De Hoeksche Huiskamers zijn voor een ieder die het gezellig vindt om samen koffie te drinken, te lunchen, iets leuks te doen of gewoon even lekker bij te praten.

U vindt de Hoeksche Huiskamers in de volgende plaatsen en dagen:

Puttershoek, De Drie Lelies Narvikstraat 1 op maandag van 10.00 tot 15.00 uur donderdag van 10.00 – 14.00

Westmaas, de Munnik Roolaan 2 op dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur

Numansdorp, Pandje20 Torenstraat 20 op maandag van 10.00 tot 16.00 uur

Oud-Beijerland, Boezem & Co Boezemsingel 7 op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur

Er is nog ruimte om het gezellige vrijwilligersteam te komen versterken. Ben jij die empathische aanpakker die gezelligheid weet te creëren maar ook niet gelijk terugdeinst als het iets anders loopt dan dat in eerste instantie gepland was? Die er grote voldoening uithaalt als de bezoekers van de Hoeksche Huiskamer gaan stralen alleen al bij jouw aanwezigheid, dan krijgt Carin Witkam graag dat telefoontje of e-mailtje van je om nader met elkaar kennis te maken.

Meer weten over wat dan ook betreffende de Hoeksche Huiskamer? Neem contact op met de coördinator Carin Witkam, telefonisch per 06-82552757, per e-mail carin.witkam@welzijnhw.nl of kom gewoon gezellig eens bij één van de Hoeksche Huiskamers langs!