Asieldier van de Week

Het verhaal van de twee jaar oude poes Rosa is een voorbeeld van de verkeerde verwachtingen die mensen soms hebben als ze een huisdier aanschaffen. De vorige baas van Rosa adopteerde haar als jong kitten. Op dat moment had Rosa al een eigenaar gehad, dus ze is waarschijnlijk al op zeer jonge leeftijd van haar moeder gescheiden. Rosa kwam terecht bij een lieve dame die een gezellige schootkat zocht, maar Rosa bleek dat niet te zijn. Integendeel, Rosa groeide uit tot een energieke en pittige poes die duidelijk niet haar energie kwijt kon in de flat waar ze woonde. Rosa kon vanuit het niets flink uithalen naar haar baas, waarschijnlijk uit frustratie, en vertoonde dus niet het gedrag dat men had verwacht. Dat is ook lastig wanneer men een kitten adopteert, want daar is het karakter immers nog niet goed van bekend.
In de opvang heeft men Rosa leren kennen als een lieve en gezellige poes die graag aandacht wil, maar ook nog een beetje overweldigd is door de andere katten in haar kamer, die zijn immers nieuw voor Rosa. Ze zal ongetwijfeld pit in zich hebben, maar als Rosa genoeg uitgedaagd wordt en ze haar energie kwijt kan, is ze gewoon een hele leuke huisgenoot. Er moet dus veel gespeeld worden met Rosa en uiteraard wordt ze alleen ergens geplaatst waar ze naar buiten kan. Andere katten lijkt Rosa nog niet echt te kunnen waarderen, de voorkeur gaat uit naar een plekje waar ze het enige huisdier is.

Wie heeft er een gezellig thuis met tuin voor Rosa en voldoende tijd om met haar te spelen?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.