Van dorp naar stad; project voor schoolverlaters

Leerlingen uit de groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel volgden het project ‘Van dorp naar stad’ dat i.s.m.het jongerenwelzijnswerk van de gemeente Hoeksche Waard is georganiseerd.Het eerste deel van de dag begon op school met een gastles van BURO HALT over online veiligheid en een trainingsles Water en Rots door het welzijnswerk.Daarna gingen de kinderen naar jongerensociëteit Orion. Daar stond de nieuwste bus (op waterstof) van ConneXXion en vertelde buschauffeur Sjaak over het ov. Ook werd een ritje door het dorp gemaakt. De dag werd besloten met een ritje op de fiets door de Kiltunnel o.l.v. een wijkagent. Best lastig met de aanpassingen waar nu rekening mee gehouden moet worden in de tijd van de renovatie.Ook werd een bezoek gebracht aan het gloednieuwe tolgebouw boven de tol passage.Mooi om dit nu eens vanuit een heel ander perspectief te zien! Het personeel trakteerde op een heerlijk ijsje en een praktisch lampje voor op de fiets.