Feestelijke start bouw Lievenshof Oud-Beijerland

Op dinsdag 31 mei vierden toekomstige bewoners, samen met wethouder Piet van Leenen en ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Trivestor, de komst van de nieuwe woonwijk Lievenshof in Oud-Beijerland. Met een symbolische eerste paal gaf wethouder Van Leenen het startsein voor de bouw.

Het project Lievenshof komt op de locatie van de school `Het Pluspunt´, de vroegere `garage van Bestebreurtje´ bij de rotonde op de hoek van de Rembrandtstraat en de Langeweg. De bouwwerkzaamheden zijn gestart en de oplevering van de 54 woningen van dit project volgt in het voorjaar van 2023.

Lievenshof in Zuidwijk

De naam `Lievenshof´ verwijst naar de Jan Lievenslaan en de nieuwe woonhofstructuur. Wethouder Van Leenen: “Over de invulling van deze locatie is heel lang onderhandeld en in die periode zijn talloze ruimtelijke plannen de revue gepasseerd. We zijn dan ook heel blij dat het plan, met een uitbreiding met 54 duurzame huur- en koopwoningen, voor een belangrijke kwaliteitsverbetering voor dit gebied zorgt. Toekomstige bewoners kunnen straks heerlijk wonen op een steenworp afstand van het schitterende Laningpark met het historische dorpshart op loopafstand.”

Huur- en koopwoningen met een dorpse uitstraling

De nieuwe woningen krijgen een dorpse uitstraling en passen hierdoor bij de woningen in de omliggende wijk. Er komen verschillende woningtypen, waaronder ruime eengezinswoningen en geschakelde twee-onder-één-kapwoningen. Van deze woningen zijn er 36 koopwoningen en 18 vrije sector huurwoningen. De woningen variëren in oppervlakte tussen 130 m² en 170 m².

Aandacht voor duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van Lievenshof is ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de woningen voorzien van een warmtepomp en liggen er zonnepanelen op de daken. Ook worden er groene parkeervakken aangelegd en krijgen enkele huizen vogelnestkasten.

Planning

Alle koopwoningen zijn verkocht en de verhuur van de huurwoningen (vrije sector) start in het vierde kwartaal dit jaar. Meer informatie over het project Lievenshof vind je op onze gemeentelijke webpagina en op de website van Lievenshof. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Lievenshof inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het nieuwbouwproject.