Lokaal Proeven: ontdek de reis van boer tot bord

Van verse oogst tot een verrassend gerecht: Natuurlijk. Hoeksche Waard en Foodlab Hoeksche
Waard lanceren Lokaal Proeven. Een inspirerende videoserie waarin ambassadeur en chef-kok
Michka Chel de smaak van de Hoeksche Waard tot leven brengt. Ze ontmoet de boeren achter
de producten en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht met ingrediënten van eigen bodem.
Een verrassende kijk op de korte keten, omdat de weg van boer tot bord zichtbaar wordt.


Wethouder Paul Boogaard (landbouw): “De videoserie Lokaal Proeven zet niet alleen de smaak van de
Hoeksche Waard op de kaart, maar ook het ondernemerschap van onze boeren. Ieder product vertelt
een verhaal van traditie, hard werken en liefde voor het vak. Door deze verhalen te delen, stimuleren
we onze inwoners om bewust te kiezen voor producten van dichtbij. Dit draagt bij aan een duurzame
toekomst voor onze agrarische sector, versterkt de lokale economie en vergroot de waardering voor
het vakmanschap van onze boeren.”

Ambassadeur van de smaak van de Hoeksche Waard

Als nieuwe ambassadeur van Natuurlijk. Hoeksche Waard speelt chef-kok Michka Chel uit Numansdorp
een sleutelrol in deze missie. Met haar culinaire expertise en passie voor lokale producten laat zij zien
hoe smaakvol en veelzijdig ingrediënten uit de Hoeksche Waard zijn.
De allereerste aflevering van Lokaal Proeven is nu te bekijken op de website visithw.nl inclusief recept
om het gerecht zelf thuis te bereiden. Ook biedt de website een overzicht van alle boerderijwinkels in
de Hoeksche Waard waar de producten uit de serie verkrijgbaar zijn.

Over Foodlab Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard zijn landbouw en landschap onlosmakelijk verbonden. De vruchtbare kleigrond
is van goede kwaliteit, waarvan de boeren dankbaar gebruikmaken. Dit willen we behouden en verder
versterken. Foodlab Hoeksche Waard is een lokaal netwerk van fysieke locaties en initiatieven waar op
het gebied van agrifood iets te beleven, leren of onderzoeken valt. Denk aan projecten met aandacht
voor biodiversiteit, educatie, kennisdeling en koop lokaal. Dit alles draagt bij aan het voortbestaan van
de agrarische sector op het eiland.

Foto: Arno Hoogwerf