Oranjeweken Piershil 2024

Onderstaand het programma van de Oranjevereniging Piershil:

Quiz & Party Night

Vrijdag 12 april 20.00 – 01.00 uur @ schuur
Doe je ook mee de gezellige en inmiddels legendarische Quizavond?

Themafeest VIP-Party

Zaterdag 13 april 20.00 – 01.00 uur @ schuur
Themafeestavond met DJ RED! Als welke beroemd persoon kom jij verkleed naar het VIP feest? Ze rollen de rode loper voor je uit. Kom je voor 21.00 uur dan krijg je een gratis welkomstdrankje. Pak je moment of fame en geniet van alle glitter and glamour in Piershil

Kofferbakverkoop & kleedjesmarkt

Dinsdag 16 april 18.30 – 21.00 uur@ Kade en schuur
Kom ook naar de tweede oranje-editie van de kofferbakverkoop en kleedjesmarkt op de Kade van Piershil. Voor deelname aan de kofferbakverkoop kan je je aanmelden .Je krijgt vervolgens een plek toegewezen waar je je auto kan parkeren. Voor de kleedjesmarkt hoeven kinderen zich niet aan te melden, zij kunnen plaats nemen op hun eigen kleedje in de schuur.

De Alleskunner – kindermiddag 7 t/m 12 jaar

Woensdag 17 april van 15.30 – 18.00 @ schuur
Een leuke, actieve middag voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Wie kan alles en wordt de Alleskunner van Piershil?

Mannenavond

Donderdag 18 april vanaf 19.00 uur @ schuur
Bier, games, proeverijen, crazy bingo en meer voor mannen! 

Neon Schuimparty

Vrijdag 19 april 19.00 – 23.00 uur @ schuur
Feest in de schuur voor alle kinderen van ongeveer 4 t/m 14 jaar! Schuimparty in neon, hoe gaaf is dat! De Dj’s zullen liedjes draaien die jullie willen horen. Kom met je hele klas! De late uurtjes maken de jongste kinderen en ouders plaats voor de jeugd.

Feestavond Goud van Oud

Zaterdag 20 april 20.00 – 01.00 uur @ schuur
Super gezellige feestavond met hits uit de jaren 70, 80, 90, 00’s tot nu! Met DJ en een verrassingsoptreden van een zanger.

Confetti in het Kasteel – Kindervoorstelling t/m 6 à 7 jaar

Woensdag 24 april 16.00 – 17.15@ schuur
Groot verjaardagsfeest op het kasteel, maar weet Hetty Confetti wel voor wie??? Als dat maar goed gaat!

Confetti in het kasteel is een vrolijke voorstelling! Dit jaar helemaal bedacht en gespeeld door onze kindercommissie. Ouders/begeleiders zijn welkom om erbij te blijven.

Seniorenuitje naar de show van Marco de Hollander

Donderdag 25 april 10.30 – 17.00 uur
Een super gezellig uitje voor alle 65-plussers naar de vrolijkste volkszanger van Nederland!

Tijd: vertrek om 10.30 uur vanaf oude gemeentehuis 
Voor wie? Vanaf circa 65 jaar en je moet lid zijn van de Oranjevereniging Piershil
Kosten: 25 euro p.p. Incl. eten en drinken (betaling vooraf bij inschrijving)
Aanmelden kan alleen via het strookje uit het programmaboekje.

Lasergamen

Vrijdag 26 april 18.30 – 21.00 uur (schatting) @ Schuur
Toffe lasergame-avond in de grote schuur. Wie durft? Voor jeugd vanaf 10 t/m 16 jaar. De grote schuur naast de feestschuur wordt helemaal ingericht tot een uitdagend lasergame-parcours. Autobanden, kisten, ijzer, obstakels, muziek, rookmachines maar ook viezigheid. Dus zorg dat je oude kleren aan hebt. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaat de organisatie groepen maken. Het kan zijn dat de starttijden per groep gaan verschillen. Hierover word je op tijd geïnformeerd!

Koningsdag

Zaterdag 27 april

Herrieoptocht Piershil – 9.30- 10.00

Piershil, maak je klaar voor actie! Op Koningsdagochtend gaan ze alle luilakken wakker maken om de leukste dag van het jaar op tijd te beginnen! Versier je fiets met blikjes, toeters en bellen. Gebruik fluitjes, claxons en bevestig kaarten in je fietswiel en laten we samen plezier en vooral veel herrie maken!  

We verzamelen bij het oude gemeentehuis, maar je kunt natuurlijk ook onderweg aansluiten bij de feestelijke optocht. Wandelen, fietsen, steppen, alles is welkom, zolang er maar geen gemotoriseerde voertuigen worden gebruikt. Trommel je ouders, buren, vrienden en familie op om mee te doen! Geluid is het toverwoord, en ze gaan het hele dorp in de ochtend opvrolijken!

Start: 9.30 uur fontein oude Gemeentehuis 
Einde: 10.15 uur (schatting) Kade Piershil  
Route: Heemlaan, Fazantstraat, Heullaan, Oranjestraat, Kon. Wilhelminastraat, Mauritsstraat, Julianastraat, Voorstraat, Kade.  

Opening horecaplein – 10.00 uur

Alle bewoners van Piershil en liefhebbers van elders zijn van harte welkom op ons horecaplein met oranjeterras. Leden vergeet je bonnen voor koffie met gebak niet.  

Aubade – 10.15 – 10.30 uur

Tijdens de traditionele aubade zingen ze met elkaar het Wilhelmus. Lang leve de koning!

Kinderspelletjes – 10.30 – 12.00 uur

Haal je deelnamekaart op bij de Oranjekraam en ontvang na afloop een leuke verrassing.

Treintje en Springkussens – 10.30 – 17.00 uur

Allemaal instappen bij Station Kade Piershil! Maak een leuke treinrit door het dorp. Een losse rit kost 50ct. Een 5-rittenkaart koop je voor 2 euro bij de Oranjekraam of kassa bij de bar. De Springkussens en klimpiramide blijven tot het einde van de middag staan!

Oranjeloop – 12.15 – 13.00 uur

Doe mee met deze sportieve activiteit en ren 0,5 km, 1km of 2km! Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich opgeven en wie weet ren jij als eerste onder de finishboog door. Na afloop krijgt iedereen een medaille en een ijsje. De snelste jongens en meisjes van de 1km en 2km kunnen een beker winnen!

Zeskamp – 13.00 – 17.00 uur

Dit jaar staat er weer een onvergetelijk zeskamp-evenement op het programma. Kaj en Rutger leiden de organisatie en één ding is zeker: niemand zal iets te kort komen! Verwacht spanning, sensatie, plezier en waterpret op de Kade! Want iedereen die aanwezig is, wordt beloond met een geweldig schouwspel! 

De Zeskamp is toegankelijk voor avonturiers van 12 tot 100 jaar oud. Stel een team van minstens 6 personen samen en meld je aan met je team en kapitein via onze website. Teams met een unieke outfit krijgen bonuspunten! De glorieuze winnaars worden om 17.30 uur bekendgemaakt en krijgen een eervolle vermelding op onze splinternieuwe Zeskamp-website! Nieuwsgierig? Neem zeker een kijkje op www.zeskamppiershil.nl. 

Partybusje met saxofonist – 17.30

Volume omhoog en dan kan er écht gedanst worden tijdens deze feestelijke verrassing mét saxofonist. Daarna in polonasie door naar de schuur.

Schuur open – 19.00 uur

P’hilse Huiskamerkwis uitslag – 19.30 uur

Heb je meegedaan met de Piershilse Huiskamer Kwis kom dan zeker op tijd naar de schuur voor de bloedstollende uitslag. Wie kan er dit jaar de trofee laten schitteren in z’n huiskamer?

Oranjebal – 20.00

Oftewel de feestelijke afsluiter van de oranjeweken met De Mannen van de Straat!